Am avut un dosar la Curtea de Apel Bucuresti.
La data de 15.02.2010 instanta s/a pronuntat irevocabil modificand solutia instantei de fond. La data de 16.03.2010 am introdus cerere de revizuire intemeiata pe dispozitiile art. 322 pct. 2 din codul de procedura civila. Am termen de judecata la data de 31.05.2010. As vrea sa stiu daca am introdus in termen aceasta cerere, avand in vedere dispozitiile art. 322 pct. 2 prin raportare la art. 101 alin. 3 din Codul de procedura civila. Va multumesc anticipat, in speranta unui raspuns.
In cazul rev de art.322 pct.2 c.proc.civila, termmenul este de o luna de la data comunicarii definitive.
Termenul incepe sa curga din data de 16+30 de zile (avand in vedere ca luna februarie a fost de 28 de zile) = 17 martie ar fi fost ultima zi cand puteati sa depuneti cererea de revizure.
Concluzie: ati depus cererea in termenul prev de lege.
Succes si la revizure.
Întrebarea mea era dacă o Decizie a Curtii de Apel Bucuresti care a rămas irevocabilă la data de 15.02.2010, şi faţă de care am facut cerere de revizuire la data de 16.03.2010, a fost facută în termen având în vedere dispoziţiile art. 324 pct. 1 prin raportare la art. 101 alin. 3 Cod proc.civ., motivul de revizuire fiind cel prevăzut de 322 pct. 2 Cod proc.civ.
Cererea de revizuire este tardiv formulata. Termenul de o luna a curs de de la pronuntarea deciziei CAB si s-a sfarsit, ca orice termen statornicit pe luni, in ziua din luna corespunzatoare zilei de plecare, respectiv in 15.03.2010.
nu sunteti in termen.... pentru ca definitiva, hotarerea este dupa judecarea apelului sau in situatia hot fara apel dupa judecarea la prima instanta, asta daca nu s-a evocat fondul in recurs..
trebuia exercitata revizuirea, daca aveati motive odata cu recursul, desigur in termenul prescris fiecare..
privind calculul termenului nu sunteti in termen potrivit art 101 alin 3 cpc