avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia ajutoooooooor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia ajutoooooooor

luni 16 iunie mi-am dat demisia am semnat acele acte si ar trebuii k in data de 30 iunie s se termine preavizul
problema ar fii ca eu trebuie sa fiu la celalalt loc de munca de luni pentru ca se deschide pe data de 26 si trebuie sa aranjam marfa sa ne ocupam intr-un fel de magazin si vreau s stau doar saptamana asta in preaviz si de sapt viit s nu mai vin pana pe data de 30. la acea data s vin normal ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
am vorbit si cu managera firmei si mi-a spus ca nu se poate sa nu8 vin acele 15 zile,dar cgiar nu am cum s vin ca altfel veneam deci nu era nici un fel de problema.as vrea s stiu ce s-ar putea intampla daca fac ceea ce am zis...e ca si cum ar fii o absenta nemotivata....va rog s imi raspundeti repede,daca se poate s nu imi dea cartea de munca,sau sa o blocheze cumva sau nu stiu sa se intample ceva mai grav.
va multumesc:((:((:((:((:((:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: Marius DAMIAN , Avocat 22:07, 25 Iunie 2008
Asa cum doresti sa procedezi se va considera absente nemotivata si in functie de regulamentul intern la un nr de abesnte nemotivate se poate desface contractul de munca pe motive disciplinare, cu mentiunea respectarii procedurii prealabile .
Sub nici un motiv angajatorul nu poate retine carnetul de munca .
Art 74 din CCMUNN pe a nii 2007-2010.
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

Se pare ca aveti posibilitatea de a impaca si capra si varza.

Si aici ar trebui sa cautati intelegere si la viitorul angajator ... altfel inseamna ca nu l-ati gasit pe cel mai nimerit. Si daca nu intelege ca dincolo sunteti in preaviz ati putea sa-l intrebati daca, la randul lui, ar fi incantat in cazul in care un angajat nu si-ar respecta fata de el termenul de preaviz.
Art 74 din CCMUNN pe a nii 2007-2010 - acest articol se refera la cazurile in care angajatorul concediaza un salariat. In cazul tau, ai obligatia de a respecta preavizul. In caz contrar, se va desface contractul de munca pe motive disciplinare.
Art 74 din CCMN se aplica numai in caz de concediere, nu in cazul demisiei. ;)
In caz de neprezentare la lucru, angajatorul va poate desface disciplinar contractul individual de munca pentru absente nemotivate.
La încetarea activităţii, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate înscrierile la zi vizat de ITM. Nu se poate conditiona eliberarea carnetului de munca de vreo obligatie a dvs fata de angajator.
Art. 74. - (1) Încetarea CIM poate avea loc - în condiţiile prevăzute de lege - printr-unul din următoarele moduri:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi condiţiile limitative prevăzute de lege.
(2) În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

E adevarat ca alin 3 urmeaza dupa 2 si PARE a se referi doar la acesta din urma.
Dar urmeaza si dupa alin 1 lit c.
Ori alin 3 nu distinge. Nu zice "in perioda preavizului prev. la alin 2" ci zice "in perioada preaviziului". Cum si in cazul demisiei (act unilateral al uneia din parti) am preaviz, lamuriti-ma si pe mine de unde extrageti voi distinctia asta?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)