avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raspundere solidara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raspundere solidara

Daca intr-o societate (SRL) sunt doi actionari, cu un numar inegal de actiuni ( 95%, respectiv 5%), raspunderea solidara a acestora este egala pina la stingerea datoriei, sau ea reprezinta un cuantum egal cu numarul de actiuni?
Se poate bloca un cont bancar in care se incaseaza salariul(salariul de la o alta firma) unuia dintre cei doi, in totalitate , fara a mai putea ridica nimic, chiar daca sa facut sechestru asigurator si pe doua autoturisme?#-o
Cel mai recent răspuns: eurosacc , utilizator 17:36, 12 Aprilie 2011
Raspunderea este solidara si corespunzator numarului de actiuni.Se poate b;loca contul iar daca banii din cont reprezinta salariu trebuie facuta contestatie la executare, repectiv a se retine, asa cum prevede legea maxim jumatate
Contestatia trebuie facuta la judecatoria de domiciliu?
Poate fi intocmita de persoana fizica sau de un avocat?
Exista model tip de contestatie si ce taxa de timbru se percepe?
In baza carei legi civile se face aceasta contestatie, ataita timp cit legea 92 a finantelor este "peste lege" si poate executa si popri fara sentinta judecatoreasca?
Va multumesc!
top dan a scris:

Raspunderea este solidara si corespunzator numarului de actiuni.Se poate b;loca contul iar daca banii din cont reprezinta salariu trebuie facuta contestatie la executare, repectiv a se retine, asa cum prevede legea maxim jumatate


Domnule avocat de top, la SRL avem parti sociale si asociati, nu actiuni si actionari. Asociatii unui SRL raspund il limita capitalului social subscris .

Domnule Eurosac, probabil ca raspundeti in solidar nu in calitate de asociat ci ptr ca ati avalizat un BO, emis de firma imprumutata. In temeiul Legii 58/1934 raspundeti in solidar cu celalalt avalist si cu emitentul Biletului la ordin..

Nu se poate popri decat maxim 1/3 din venitul salarial. mergeti la banca si faceti dovada ca suma e venit salarial si cereti eliberarea diferentei de 2/3, daca bancii ii e frica, cereti executorului sa va elibereze suma si sa faca o adresa catre banca in care sa precizeze ca poate retine doar 1/3 din veniturile salariale.
@exBrom

interventie moderator

:offtopic:Respectati Regulamentul de postare in forum.De data aceasta ati incalcat disp. art. :"2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul."

Exista optiunea "raporteaza abuz" daca apreciati ca o anumita postare este off-topic.Ce va impiedica sa o folositi?
Este vorba de ANAF nu de BO la vreo firma, iar persoana in cauza este un simplu participant la firma ca si actionar cu 5%, deoarece legea nu permite decit o singura firma cu 100% actiuni, a unei persoane.
poprirea a intrat in vigoare mai repede decit se inscrie in P.V. de stare de insolvabilitate....motiv in plus pt. contestatie.
Am sa va tin la curent cu mersul contestatiei, daca va intereseaza.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Executarea firmei si a avalistului unui bo refuzat sagitarius-snc sagitarius-snc Buna ziua, Ma puteti lamuri asupra unui lucru, va rog: BO avalizat de administratorul unui SRL dar a fost refuzat la plata astazi si urmeaza sa se treaca ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin nul sau nu? Gabriela TUDOR Gabriela TUDOR SRL-ul \"A\" cu 2 asoc si ambii administratori cu puteri depline separat, participa la negocieri cu SRL-ul \"B\" Se semneaza un ctr de inchiriere ... (vezi toată discuția)