avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap?

Buna

poate o persoana sa aiba pensie de handicap si pensie de boala? adika 2 pensii.


MUltumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:35, 24 Septembrie 2011
1. Pensia de invaliditate (de boala) se plateste de catre Casa de Pensii.
2. Nu exista pensie de handicap, exista indemnizatie pentru persoane cu handicap si acesta se plateste de catre Agentia de Prestatii Sociale.
3. Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia pentru persoane cu handicap.
Buna ziua, imi cer scuze de deranj!

O persoana care beneficiaza de indemnizatia pentru persoane cu handicap, poate beneficia si de pensia de invaliditate? Daca da, va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa se prezinte pentru detalii..

Va multumesc anticipat!
pensia de invaliditate se stabileste de catre Comisia de expertiza a capacitatii de munca din cadrul Casei de Pensii in functie de vechimea in munca.

Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
dianami, utilizator
comert a scris:

Buna ziua, imi cer scuze de deranj!

O persoana care beneficiaza de indemnizatia pentru persoane cu handicap, poate beneficia si de pensia de invaliditate? Daca da, va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa se prezinte pentru detalii..

Va multumesc anticipat!


1. Cititi mai sus unde aveti un raspuns: "Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia pentru persoane cu handicap".

2. Sa ia legatura cu medicul de familie care il poate trimite la medicul specialist si de aici la Comisia de expertiza de pe langa Casa de Pensii si daca indeplineste conditiile egale poate fi pensionat pentru invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Daca am grad de handicap 1 grav. pot lua si pensie de invalid? bogdiani bogdiani buna ziua stimati avocati.in primul rand tot respectul pentru munca care o faceti.as vrea sa ma ajutati si pe mine.sa imi da-ti niste sfaturi bune... despre ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)