Nu stiu exact despre procesul verbal pentru ca eram destul de suparat atunci dar tin minte ca nu a trecut in PV ce lege am incalcat si ce sanctiune imi aplica. El mi-a zis verbal 135 lei si 90 zile dar nu am vazut scris.
Oricum, cele 90 de zile mi se par abuzive conform legii de pe site-ul Politiei Romane:
"
3. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
- conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
- conducerea vehiculului cu defecţiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie, constatate de poliţia rutieră împreună cu specialiştii Registrului Auto Român;
- neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune;
- depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată potrivit legii, cu mijloace tehnice certificate.
"
Fapta mea nu se incadreaza la nicio liniuta.
Dovada a fost completata gresit, a bifat "fara drept de circulatie" dar a completat campurile pentru cele 15 zile cu drept de circulatie provizoriu.