avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal

Buna!

Sambata 19 aprilie am primit o amenda de 340lei si suspendare permis pe 30 zile + dovada inlocuitoare permis de 15 zile pentru trecerea pe culoare rosie a semaforului in Cluj, semafor pe care nici nu lam vazut.
Se poate contesta aceasta decizie avand in vedere ca la mentiuni in PV scrie ca "recunoaste si regreta fapta"?
Fiind prima iesire la drum lung dezorientat din cauza oboseli in jurul orei 2 noaptea ma aflam str. Aurel Vlaicu spre str. Traian Vuia pe prima banda iar in fata mea la aproximativ 50 de metri in fata mea se deplasa o masina de politie la o viteza relativ mica, banda a 2 fiind ocupata am asteptat eliberarea ei dupa care m-am incadrat pe a 2 banda si dupa momentul in care am depasit vehiculul politiei aflat pe prima banda a pornit sirenele dupa care am oprit, si m-a intrebat ca de ce am trecut pe culoarea rosie a semaforului (semaforul era pentru trecerea de pietoni), la care eu am raspuns ca nu l-am observat deoarece nu sunt din zona si nu cunosc drumul! Mi-a cerut actele mi-a facut PV si mia suspendat permisul mai sus precizat! Cum trebuie sa procedez ca sa contestez?
Doresc sa contestez mai mult pentru ca am nevoie de permis deoarece am un program foarte aglomerat si am nevoie de masina ca de aer!
Amenda am platit-o in 24 ore la 50% din valoare, iar pe proces-ul verbal la mentiuni am trecut doar "recunosc si regret fapta" iar procesul verbal l-am semnat iar dupa semnarea lui am observat ce scria la mentiuni. Fiind primul PV l-am semnat fara sa citesc! Am inteles ca daca nu am vazut semaforul ei trebuiau sa imi dovedeasca fapta printr-o inregistrare video.

Sunt sanse ca sa recuperez permisul mai repede de termen?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
AsterX, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:57, 23 Aprilie 2014
Se poate contesta aceasta decizie avand in vedere ca la mentiuni in PV scrie ca "recunoaste si regreta fapta"?



Aspectul mentionat de dv nu constituie temei legal care sa atraga anularea PV
din moment ce ati semnat ca ati recunoscut fapta si o regretati, nu puteti face nimic.
in plus, nu este o scuza ca ati trecut pe rosu ca nu stiati drumul. orice semafor trebuie respectat. fapte sunt consumate, lipsa de experienta si-a spus cuvantul. uitati sa declarati ca ati trecut pe rosu ca nu l-ati vazut ca nu cunosteati drumul...oricarui sofer, asta ii pare o gluma buna:)
noi soferii, toata viata, aproape zilnic ne vom confrunta cu rute noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis rebigam rebigam Buna dimineata, In aceasta seara mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului (Bucuresti intersectia ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere pe zebra la culoarea rosie fulminator fulminator Buna ziua, In dimineata asta am trecut ca pieton pe o trecere de pietoni cand culoarea semaforului pietonal era rosie. Masina politiei astepta dupa colt, si ... (vezi toată discuția)