avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despre incuviintarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Despre incuviintarea executarii silite

Buna seara.Va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru.Executorul trebuie sa ceara incuviintarea executarii silite (a unei hotarari judecatoresti-executare sulta) inainte de a emite somatia nu-i asa?Aceasta incuviintare trebuie sa apara pe portalul instantelor sau nu neaparat?Un utilizator scria la un subiect ca in somatie se gaseste si numarul dosarului de la instanta in care judecatorul a incuviintat aceasta executare,dar nu stiu care este acest numar,este oare acelasi cu numarul dosarului de executare?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 18:22, 11 Aprilie 2011
Procedura de executare este speciala iar solicitarea de incuviintare a executarii silite nu apare pe portalul instantelor ,tocmai pentru a indeparta eventualitatea ca debitorul sa desfasoare masuri prin care sa invoce fictiv starea de insolvabilitate
Multumesc de raspuns.Intrebam daca trebuie sa apara pe portal obligatoriu deoarece am vazut ca si incuviintarile apar insa la cele mai multe apare doar numele executorului ce solicita incuviintarea nu si numele partilor .
Precizarile sunt special succint realizate cu scopul executarii hotararii si nu eventualei puneri in garda a debitorului care ,functie de buna sa credinta si interesul real., poate desfasura diferite "manevre" de intarziere sau chiar de imposibilitate de executare
Multumesc.Ma interesa deoarece am vazut ca in perioada dinaintea emiterii somatiei executorul respectiv nu apare inregistrat pe portal cu nici o cerere de incuviintare a executarii si de aceea ma interesa daca incuviintarile trebuie sa apara pe portal chiar daca nu cu numele partilor.Se poate ca in somatie sa fie trecut si numarul dosarului de la instanta in care a incuviintat executarea,este cumva acelasi numar cu numarul dosarului de executare?
Doamna, dosarele de incuviintare a executarii silite apar pe portal. Nu stiu de unde a scos dl Goe, acele precizari. Nu exista prevederi legale care sa stipuleze asa ceva.

Nu cautati dupa numele executorului ci dupa numele creditorilor si sau debitorilor.

Niciun executor nu ar incepe executarea silita fara incuviintarea instantei. Numarul dosarului de executare este un nr intern al executorului si nu are legatura cu nr. nr. dosarului de incuviintare executare silita.

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita antonia30 antonia30 Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sotul a primit o somatie de executare silita ieri si in somatie scrie ca executarea a fost incuviintata de ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita wap54 wap54 Am primit somatie de executare si imi spun ca anexeaza incheierea instantei prin care se incuvinteaza executarea silita, copie dupa certificat titlu executoriu ... (vezi toată discuția)
Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)