avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

test poligraf

Ma documentez in ultimul timp despre procedura efectuarii testelor poligraf in Romania si aici ma refer la cele care sunt cerute de organul de ancheta in speta politist. Ce nu am reusit eu sa aflu, este statutul celor care fac testele respective, ma refer la psihologi. Ei sunt angajati ai statului roman sau provin din mediul privat??
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 18:47, 10 Aprilie 2011
Testul poligraf se poate da la laboratoare sau cabinete psihologice particulare sau se poate da la organele de politie,unde ,in general,operatorii sunt angajati ai acestei structuri
dan24 a scris:

Ce nu am reusit eu sa aflu, este statutul celor care fac testele respective, ma refer la psihologi. Ei sunt angajati ai statului roman sau provin din mediul privat??


Acesti specialisti poligraf au fost scoliti de "Centrul de Evaluare şi Certificare Poligraf Center", ocupatie care a avut cod COR 244503, si se adresează absolvenţilor facultăţilor de psihologie sau drept (pentru cei din urmă fiind necesară şi o experienţă relevantă in domeniul investigaţiilor judiciare şi criminalisticii) şi speciliştilor poligraf, care deja îşi desfăşoară activitatea în această calitate, în structurile de stat (de ex. Ministerul Administraţiei şi Internelor).
vezi si [ link extern ]
Deci, pot fi si particulari, si angajati la stat.
Interesant este insa faptul ca odata cu aparitia Ordinului nr. 170 din 10 martie 2008 privind completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania, aceasta meserie a fost exclusa de pe lista COR.
Astfel, acest ordin spune:"Se elimina ocupatiile psiholog - codul 244501, psihopedagog-codul 244502, specialist poligraf - codul 244503 si psiholog clinician 244504.
Probabil ca si-au dat seama de inutilitatea acestei meserii.
Cum sunt ei platiti, (de cei angajati la stat vorbesc), cum figureaza ei pe statele de plata, este bucataria interna a fiecarei institutii.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati srl nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, In cadrul unui SRL al carui asociat unic este si administrator, acest asociat unic se poate angaja in cadrul propriului SRL? Poate avea si alti ... (vezi toată discuția)
Coduri cor 2010 popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Va ros sa-mi spune-ti daca mai este prevazut in COR 2010 ocupatia ADMINISTRATOR SOCIETATI COMERCIALE cod 241939 Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Angajare admnistrator teo.madalina teo.madalina Pot sa angajez un admnistrator la firma lui?,mentionez ca este admnistrator unic. Este calificat profesional pentru profilul la care are deschisa firma, pot ... (vezi toată discuția)