va rog sa imi ma ajutati si p mine ora mea lucreasa la o firma ca vanzatoare inpreuna cu o colega si la fiecare inventar facut ies lipasa patroana stie ca nu ele iau bani da totusi scoate lipsa c e d facut in aceasta situatie?
O solutie ar putea fi ca sora dvs. si colega ei sa fie foarte atente la inregistrarea intrarilor de marfa si sa aiba centralizatorul monetarelor dintre un inventar si altul.
Daca spuneti ca niciuna nu ia bani si presupunem ca nu se fura din magazin, atunci nu mai sunt decat 2 variante: se da restul gresit (nu spuneti ce valori au minusurile, mari sau mici) sau calculele inventarului sunt gresite.
In mod normal, si vanzatoarele ar trebui sa aiba evidenta intrarilor in gestiune si cate un exemplar din fiecare monetar, iar cand se face inventarul, listele sa fie intocmite si completate in 2 exemplare: unul la gestionar, unul la contabilitate/patroana, numararea stocului existent sa-l faca 2 persoane iar calculele sa fie facute in paralel atat patroana cat si de vanzatoare, fiecare pe exemplarul sau de inventar.
In cazul in care rezultatele nu sunt aceleasi, atunci se cauta greselile - se confrunta intrarile, suma monetarelor, calculele aritmetice ale valorii stocurilor etc.
Gestiune
Daniel Valentin
Bună ziua!
In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Intrebare...
daniotil
La o societate cooperativa de consum, facandu-se inventarul la o gestiune a unui depozit en-gros in anul 2008 s-a constatat o lipsa in gestiune de 150 000 000 ... (vezi toată discuția)