avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factorul de amplasare si costul caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factorul de amplasare si costul caldurii

In factura de plata emisa de Techem am observat ca factorul de amplasare e intotdeauna 1, indiferent de amplasarea calorifelelor.

Asa e si la voi ?
La noi este 0.9 la cei care o camera cu 2 pereti exteriori indiferent ca e la etajul 1 din 3
0.8 la mansarda pentru toate camerele fara pereti exteriori.
0.76 pentru mansarda pentru camerele cu tavanul cu colturi.
0.72 pentru mansarda la camerele cu 2 pereti exteriori.

Iar la apartamentele care au camere normale cu un singur perete dar sunt sub cele cu factor mai mic de 0.8 au si ele 0.95.

0.90 la parter si 0.81 la parter cu 2 pereti exteriori.
0.86 la parter cu un perete exterior si unul pe casa scarii.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
w_v_w_v, utilizator
Factorul de amplasare este 1 pentru toate apartamentele situate de la etajul 1 pana la penultimul etaj, 0,9 pentru apartamentele de la parter si 0,8 pentru cele de la ultimul etaj.
Asa calculeaza aceasta firma (cel putin pana acum, sa vedem daca vor fi ceva modificari din sezonul viitor de furnizare a caldurii, dupa procesarea inventarierii instalatiei comune de incalzire)
@w_v_w_v
In spiritul ce va e caracteristic aveti tendinta de a citi superficial intrebarile si astfel va scapa din vedere esenta lor.

Stiu foarte bine ce inseamna factorul de amplasare si cum se calculeaza si ce valori poate sa aiba. Insa eu intreb dpdv practic. La mine nu se tine cont nici de amplasare camerei si nici de factorii de corectie in functie de punctele cardinale. De aceea intreb daca mai sunt si alti clientii ai firmei Techem care au observat acest aspect. Poate ne lamureste chiar un administrator care are acces la toate fisele de calcul din asociatie.

In cazul meu particular toate au factorul de amplasare 1: dormitor cu un perete exterior - dormitor cu doi pereti exteriori, bucatarie, baie(fara pereti exteriori).
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
grandanat, utilizator
Imi cer scuze dar eu m-am gandit ca din moment ce stie ca doar explica altora cum de nu a observat pana acum ca nu se tine cont de el.
Pentru ca ieri m-am uitat pentru prima data peste fisa mea de calcul. :D
Oricum m-a lamurit drg75.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)
Factori de amplasare si corectie pentru repartitoare cf. 343/2010 Shareban Shareban Buna ziua, Daca cineva a inteles exact ordinul ANRSC nr. 343/13.07.2010, as dori sa ma lamureasca si pe mine cum se selecteaza exact: - factorii de ... (vezi toată discuția)
Calcul factura caldura addrienne90 addrienne90 Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am ... (vezi toată discuția)