avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare societate

Buna ziua
in cazul unui asociat unic intr-o societate comerciala cu raspundere limitata , poate acesta imprumuta firma cu o suma mai mare pentru o investitie?( va achizitiona un teren) suma ar fi undeva la 60.000 euro si nu se tranzactioneaza prin banca , cu numerar. azi imprumuta firma si tot azi firma achizitioneaza terenul. exista cumva vreun plafon maxim ? tin sa mentionez ca asociatul a tot imprumutat firma in urma unor contracte de creditare, cu sume mari de bani pe care inca nu i-a recuperat. (sume folosite tot pt investitii). din ce spune el poate dovedi provenienta banilor, dar din punctul de vedere al firmei este vreo problema? trebuie si el verificat de unde vine cu banii in firma? raportez ceva pe la oficiul national de prevenire si combatere a spalarii banilor? aveti cumva vreun model de contract de imprumut firma? imprumutul nu va fi purtator de dobanda si se va face pe termen nedeterminat, firma restituindu-i banii cand va avea.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:36, 11 Octombrie 2011
Incercati sa faceti operatiunile prin virament bancar, din contul asociatului in contul firmei si ulterior plata catre furnizor.Plafon de creditare nu exista.In contractul de imprumut stipulati toate clauzele si mai ales scadenta, deoarece va trebuie sa le incadrati la datorii < 1 an sau peste.(este foarte important pentru calculul gradului de indatorare).Modele de contract aveti pe site-uri diverse.La Oficiul de spalarea banilor raportati platile in general facute catre "x" peste 100 000 eur( plati legate)
va multumesc frumos pt raspuns
cum poate fi slutionata problema daca nu a fost stipulat termenul in contractul de creditare ci s-a mentionat faptul ca restituirea se va face in masura disponibilului din cont sau caserie?

mentionez ca a fost disponibil in caserie dar nu s-a restituit nimic
Intocmiti un alt contract, in care faceti trimitere la contractul initial. Un fel de reinnoire a contractului de creditare. Veti scrie acolo termenul de rambursare sau daca plata se va face esalonat, datele la care vor fi restituiti banii. In cazul in care nu se face restituirea la termenele mentionate se face act aditional la contractul de creditatre, stabilindu-se un nou termen.
un act aditional ar presupune acordul celorlati asociati,lucru imposibil...........

trebuie sa aleg calea instantei,si aeasta sa stabileasca termen pt restituire.......ar fi ok?

Alte discuții în legătură

Act aditional ctr de imprumut ANABALA1883 ANABALA1883 Buna ziua ! Este obligatoriu sa se intocmeasca act aditional de prelungire a termenului unui contract de imprumut in cazul unui ctr de imprumut ( asociat sau ... (vezi toată discuția)
Creditare societate de catre asociat unic Emamea Emamea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt asociat unic si administrator la un SRL.Doresc sa creditez societatea cu o suma de bani, suma ... (vezi toată discuția)
Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)