avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale act aditional ctr de imprumut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

act aditional ctr de imprumut

Buna ziua !
Este obligatoriu sa se intocmeasca act aditional de prelungire a termenului unui contract de imprumut in cazul unui ctr de imprumut ( asociat sau alt creditor ) si un SRL ? Am avut un contract de imprumut cu termen de rambursare un an, societatea nu a avut disponibilul necesar sa ramburseze acest imprumut dar nici nu s-au facut acte aditionale de prelungire a termenului, societatea ramanand datoare catre creditor cu aceasta suma ? Legal , unde este prevazuta obligativitatea intocmiri de acte aditionale ? Multumesc anticipat ! Multumesc tuturor celor care raspund la intrebari pe acest site , este prima oara cand apelez insa m-am inspirat deseori din raspunsurile date altor utilizatori !
Cel mai recent răspuns: ANABALA1883 , utilizator 09:19, 12 Noiembrie 2012
Nu este obligatoriu sa se intocmeasca act aditional de prelungire a termenului de rambursare a unui imprumut.
Insa, in lipsa lui, imprumutul devine scadent (datorie certa, lichida si exigibila) iar creditorul poate cere oricand restituirea lui.
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitare creditare firma mikitud mikitud Buna ziua Unul dintre asociatii unui SRL a creditat firma fara ca suma sa ii fie restituita in totalitate(i s-a virat doar o mica parte).In aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Creditare societate rody16 rody16 Buna ziua in cazul unui asociat unic intr-o societate comerciala cu raspundere limitata , poate acesta imprumuta firma cu o suma mai mare pentru o ... (vezi toată discuția)
Imprumut asociat Mihaela Gheorghita Mihaela Gheorghita buna ziua, este corecta inregistrarea 4551=758 cu sume prescrise (nu sunt mai vechi de trei ani, deci nu e cazul), scutite sau anulate, potrivit legii, ... (vezi toată discuția)