avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Limitare creditare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Limitare creditare firma

Buna ziua
Unul dintre asociatii unui SRL a creditat firma fara ca suma sa ii fie restituita in totalitate(i s-a virat doar o mica parte).In aceasta situatie firma mai poate fi creditata in continuare de acelasi asociat? Sau de celalalt asociat?(firma are doi asociati)
Exista un cadru legal care limiteaza aceasta operatiune?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:34, 10 Februarie 2014
Buna seara,

Da mai poate credita firma in continuare.
Daca imprumutul a ajuns la scadenta, creanta este certa, exigibila si lichida,cu suma imprumutata de asociat, se poate majora capitalul social.

Respect,
Dan Preda.
Dan_Preda a scris:
Daca imprumutul a ajuns la scadenta, creanta este certa, exigibila si lichida,cu suma imprumutata de asociat, se poate majora capitalul social.


Dar poate asociatul nu doreste acest lucru. Iar in cazul in care imprumutul a ajuns la scadenta si nu a fost rambursat integral catre asociat, trebuie reinnoit contractul de creditare, stabilindu-se un nou termen.
Atentie, daca acelasi asociat crediteaza societatea, pentru fiecare suma imprumutata se incheie individual contract de imprumut .

Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional ctr de imprumut ANABALA1883 ANABALA1883 Buna ziua ! Este obligatoriu sa se intocmeasca act aditional de prelungire a termenului unui contract de imprumut in cazul unui ctr de imprumut ( asociat sau ... (vezi toată discuția)
Creditare societate rody16 rody16 Buna ziua in cazul unui asociat unic intr-o societate comerciala cu raspundere limitata , poate acesta imprumuta firma cu o suma mai mare pentru o ... (vezi toată discuția)