avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire bunuri dupa decesul unuia din parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire bunuri dupa decesul unuia din parinti

Dupa divortului parintilor mei nu s-a facut niciun partaj asa ca ambii sunt titulari pe apartamentul in care am ramas eu cu sora mea si mama. Tatal meu a decedat de curand. Mentionez ca noi mai avem o sora (din partea tatalui) la care i-a fost platita pensie alimentara (deci legitima, chiar daca nu o cunoastem). As dori sa aflu, in acasta situatie sora vitrega poate cere parte din acest apartament care a fost bun dobandit de mama si tatal meu in timpul casniciei lor ??? Daca da, care este partea care se cuvine fiecaruia? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:02, 15 Aprilie 2011
Si sora dv. vitrega vine la mostenirea tatalui alaturi de dv. Deci mama are 5/8 iar dv. ceilalti 3/8 iar cum legea nu face nici o deoaebire intre copii din casatorie sau din afara ei, fiecare aveti 1/8
Mama dv are 1/2 din apartament iar 1/2 se va imparti la cei 3 copii, in mod egal
~ Conținut șters la cerere ~
In conditiile in care accepta mostenirea in cele 6 luni,tacit sau expres...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire vultur01 vultur01 In urma decesului tatalui meu acum mai bine de 3 ani au rezultat urmatoarele: 2 copii, sotie (mama vitrega). 1 apartament, 1 garsoniera, 1 masina, cont ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul tatalui juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma ajutati in urmatoarea chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum doua luni iar acum au ramas mama mea o sora si un frate ... (vezi toată discuția)
Dreptul de moștenire după tată decedat flde66 flde66 Tatăl meu s-au despărțit de mama mea in 1973. Ulterior s-a recăsătorit, noua soție avea o fiică din a căsătorie anterioară. In timpul acelei ... (vezi toată discuția)