avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rezilliere contract prestari servicii financiare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rezilliere contract prestari servicii financiare

Am incheiat un contract cu urmatoarele clauze:
"Prezentul Contract se incheie pe o perioada de 1 an. Contractul va fi prelungit in mod automat, la expirarea termenului, cu perioade similare, daca nici una dintre parti nu isi manifesta intentia de a rezilia unilateral contractul.
prezentul Contract inceteaza in urmatoarele conditii:

1.

prin acordul partilor;

2.

prin reziliere unilaterala de catre oricare dintre parti, cu acordarea unui preaviz de 30 de zile celeilalte parti, prin notificare scrisa transmisa recomandat cu confirmare de primire sau inmanata personal, la adresa mentionata la Art. 7, pct. 7.1. (partea care invoca incetarea Contractului notifica celeilalte parti cauza de incetare, cu 30 de zile inainte de data la care incetarea urmeaza sa-si produca efectele); Clientul este obligat sa restituie Intermediarului in termen de maximum 30 de zile de la transmiterea/primirea notificarii privind rezilierea unilaterala a Contractului la distanta, orice suma datorata pentru serviciile prestate; Intermediarul este obligat sa restituie Clientului in termen de maximum 30 de zile de la primirea/transmiterea notificarii privind rezilierea unilaterala a Contractului la distanta, orice suma primita in baza Contractului la distanta, cu exceptia sumelor datorate pentru serviciile prestate in concordanta cu clauzele Contractului, pana la data primirii notificarii scrise de reziliere"
Intrebarea mea este daca pot inceta (rezilia) unilateral prezentul contract, desi ambele parti ne-am indeplinit obligatiile intocmai, asa cum sunt prevazute in clauzele contractuale.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 13:56, 21 Iulie 2008
poti rezilia unilateral contractul, cu acordarea termenului de preaviz de 30 de zile.
Aveti insa grija sa aveti confirmarea de primire a notificarii catre partenerul dvs.
Dacă ambele părţi v-aţi îndeplinit obligaţiile contractuale întocmai şi la timp, de ce nu procedaţi la INCETAREA prin acordul părţilor a contractului? De ce trebuie neapărat să procedaţi la rezilierea lui în mod unilateral? Pentru că rezilierea unilaterală duce la gândul unei sancţiuni contractuale pentru cealaltă parte...
Intr-adevar, cea mai buna varianta de incetare a contractului e prin acordul partilor.
Puteti fara probleme sa reziliati contractul in mod unilateral cu respectarea exacta a prevederilor articolului din contract ce reglementeaza acest tip de reziliere.
Rezilierea unilaterala in baza prevederilor contractului este dreptul dumneavoastra consfintit prin contract si nu se confunda cu rezilierea unilaterala ca urmare a neexecutarii acestuia.Notificarea de reziliere unilaterala va mentiona explicit articolul din contract in baza caruia se face rezilierea si va fi trimisa cu stricta respectare a acestuia.De asemenea vor fi respectate si celelalte prevederi ale contractului in ceea ce priveste rezilierea .Cu consideratie

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Razgandire chirias in perioada de preaviz skynetmhmh skynetmhmh Bina ziua Ma lovesc de urmatoarea situatie Am un contract de inchiriere si chiriasul m-a notificat conform contractului cu 30 zile inainte (perioada de ... (vezi toată discuția)
Notificare reziliere contract prestari servicii 3C_M_M 3C_M_M Buna ziua Astazi am primit prin FunCurier Notificarea rezilierii unui contract de Prestari Servicii din partea Beneficiarului. Va rog sa ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)