avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Razgandire chirias in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Razgandire chirias in perioada de preaviz

Bina ziua
Ma lovesc de urmatoarea situatie
Am un contract de inchiriere si chiriasul m-a notificat conform contractului cu 30 zile inainte (perioada de preaviz mentionata in contract) ca doreste sa plece.Acum acelasi chirias cu 10 zile inainte de expirarea termenului de preaviz se pare ca s-a razgandit dar nu a anuntat in nici un fel acest lucru
Intrebarea mea este :Mai poate chiriasul sa ramana in spatiu dupa expiurarea termenului avand in vedere ca eu nu mai doresc acest lucru?
In contract nu este mentionat expres faptul ca chiriasul se poate razgandi
Atata timp cat v-a notificat intentia expres pentru rezilierea contractului, nu vad unde este dificultatea. La data expirarii contractului prezentati-va si receptionati spatiul.
daca exista clauza de incetare unilaterala a contractului si aceasta v-a fost comunicata conform prevederilor contractuale, contractul inceteaza la implinirea termenului.
incercati sa fiti foarte atent si sa cititi cu exactitate clauzele contractuale....daca termenul este reziliere si nu incetare unilaterala sau denuntare, atunci aceasta opereaza din culpa celeilalte parti ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale si in lipsa unui pact comisoriu de gr.IV, se face prin intermediul instantei de judecata.
Plecarea chiriasului este conditionata, in afara notificarii cu termenul de preaviz, si de un accept al dumneavostra? in situatia unui raspuns afirmativ, lipsa acceptului le-ar da dreptul de a ramane in spatiu(daca vor).
Cea mai buna solutie este sa apelati la serviciile unui avocat, pentru a va oferi clarificarea aspectelor si cea mai buna solutie. Foarte multa lume foloseste termeni juridici intr-un mod impropriu(rezilierea se confunda cu denuntarea unilaterala).
Nu.La modalitatile deincetare a contractului este stipulat "La cererea locatarului cu un preaviz de 30 zile" pe lanaga "la expirarea termenului""pentru neplata 3 luni a chiriei" 'cu acordul partilor"
Cred ca este clar .S-a notificat nu mai au ce sa faca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de inchiriere claudiaanto claudiaanto Buna ziua Am incheiat cu o persoana fizica un contract de inchieriere a unui spatiu. Acuma doresc rezilierea lui, dar proprietarul refuza acest lucru, ... (vezi toată discuția)