avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezilierea unui contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezilierea unui contract de inchiriere

Buna ziua
Am incheiat cu o persoana fizica un contract de inchieriere a unui spatiu. Acuma doresc rezilierea lui, dar proprietarul refuza acest lucru, invocand faptul ca nu am notificat dorinta de reziliere unilaterala, conform termenului din contract, plus faptul ca ... proprietarul considera ca nu am predat spatiul asa cum l-am preluat (clauza stipulata in contract). Proprietarul cand invoca acest lucru se refera la faptul ca nu am zugravit spatiul la momentul in care am iesit din el. Spatiul este in perfecta stare, nu se pune problema vreunor distrugeri.
In contract este stipulat si posibilitatea de reziliere cu acordul partilor. La momentul la care am decis sa renunt la acel spatiu, am cerut rezilierea lui cu acordul partilor, am sperat la o buna intelegere, dar se pare ca nu e asa.
Pe toata perioada de derulare a contractului am fost un bun platnic, cheltuielile cu utilitatile au fost achitate la timp ... contractul s-a derulat conform prevederilor acestuia.
Intrebarea mea este... in cazul in care proprietarul inainteaza actiune in instanta are sansa de castig?
Cel mai recent răspuns: gabiano , utilizator 14:26, 13 Noiembrie 2008
Era prevazuta in contract posibilitatea incetarii acestuia prin denuntarea unilaterala?
Ati notificat PROPRIETARUL expres? adica printr-o scrisoare cu confirmare de primire sau numai verbal, invocand clauza privind incetarea contractului cu acordul partilor?
Negatia acestuia a fost verbala?
Ce alte modalitati de incetare a contractului sunt prevazute? Ar trebui cel putin sa avem un raspuns la fiecare pentru a putea da un sfat!
Da, este prevazuta in contract posibilitatea denuntarii unilaterle, cu o notificare cu 60 de zile inainte.
Da, am notificat, in scris, proprietarului dorinta de reziliere cu acordul partilor, adresa inmanata personal acestuia.
Negatia lui a fost verbala.
Contractul prevede incetarea lui, in urmatoarele moduri:
- acordul partilor,
- denuntarea unilaterala,
- expirarea termenului,
- rezilierea contractului pt. neexecutare
claudiaanto a scris:

Intrebarea mea este... in cazul in care proprietarul inainteaza actiune in instanta are sansa de castig?


Dacă nu aţi respectat termenul de preaviz, are.

Acordul părţilor, chiar prevăzut în contract, nu-l obligă. Prin urmare, vă rămînea soluţia denunţării unilaterale, dar cu respectarea preavizului.

Vă poate obliga la plata chiriei pentru perioada de preaviz. Eventual, şi la plata cheltuielilor pentru aducerea apartamentului la starea în care vi l-a predat sau la care aţi convenit contractual.

Liviu S.Bordaş
In cazul acesta ar trebui sa notificati inca o data proprietarul privind incetarea contractului prin denuntarea unilaterala, chiar daca nu mai sunteti in termen, mentionand şi prima adresa pe care ati inmanat-o personal şi totodata prin aceeasi notificare precizati şi data predarii efective a locatiei prin intocmirea procesului-verbal de predare-primire.
Daca potrivit contractului exista posibilitatea de inţelegere pe cale amiabila puteti notifica proprietarul şi propuneti o varianta de despagubire privind pierderile sau cheltuielile efectuate cu perfectarea actului de catre proprietar(administratia financiara, inregistrarea incetarii contractului etc.) asta pentru a nu ajunge in instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestari servicii ramoser ramoser La incheierea unui contract de prestari servicii de consultanta nu s-au specificat conditiile de denuntare unilaterala a contractului. Contractul se ... (vezi toată discuția)
Incetare contract inchiriere cu acordul partilor goguac goguac Buna ziua, Pentru incetarea inainte de termen a unui contract de inchiriere inregistrat la ANAF cu acordul partilor (posibilitate prevazuta in textul ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere staicupetrica staicupetrica Buna ziua! Am incheiat pe 8 decembrie 2017 un spatiu comercial in vederea demararii unei afaceri. Nu mi-a fost predat spatiul pe proces verbal(desi asa ... (vezi toată discuția)