avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentare in instanta de catre ruda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentare in instanta de catre ruda

Buna seara,

daca trebuie sa ma reprezinte in instnta o ruda de gr. 1 ce acte trebuie sa se depuna la dosar ca sa se dovedeasca legatura de sange?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 09:10, 12 Aprilie 2011
Imputernicirea o faceti prin procura autentificata de catre un notar public si va poate reprezenta in baza acesteia ... sau, se poate lua act de declaratia dumneavoastra in instanta privind reprezentarea de catre ruda d-voastra, declaratia se consemneaza in incheierea de sedinta si dupa asta va poate reprezenta in limitele pe care le stabiliti prin imputernicire.
nu am precizat ca ruda este consilier juridic si stiu ca ma poate reprezenta gratuit...mai facem imputernicire notariala?
Orice reprezentanta in instanta trebuie dovedita-chiar si un avocat trebuie sa aiba un mandat din partea celui pe care il reprezinta. Ruda nu va reprezinta in calitate de consilier juridic ci in calitate de "ruda" sau chiar daca va reprezinta in calitate de consilier, tot ii trebuie mandat-acest mandat poate fi dat chiar verbal, in instanta si va fi trecut in incheierea de sedinta.
A se vedea art.67-72 cod procedura civila.
Va multumesc pentru ajutor.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot reprezenta o ruda in instanta? lylygry lylygry eu in calitate de fiica il pot reprezenta in instanta pe tatal meu pe baza unei procuri notariale? dar pe bunica mea? va rog, daca puteti, sa imi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare juridica parabola parabola Buna! In Statutul consilierului juridic scrie: Art. 12. - Consilierul juridic poate reprezenta gratuit in justiţie rudele sale, ale soţului/soţiei, pană la ... (vezi toată discuția)
Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)