Buna ziua.
Un s.r.l. cu asociat unic cesioneaza toate partile sociale pe care le detine. Se opereaza la Registrul comertului aceasta modificare. Sediul social ramane in continuare la acea locatie, care este de fapt, proprietatea asociatului cedent, mai exact fostul asociat. Nu s-a specificat nimic legat de sediu, in momentul cesiunii.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: ce trebuie sa fac eu, fost asociat care am cesionat toate partile sociale, pentru ca s.r.l. sa nu mai aiba sediul la locatia care este in proprietatea mea. Ma pot adresa ORC- ului cu o cerere?
Vreau sa mentionez ca in fapt, societatea nu isi desfasoara activitatea la acest sediu, doar scriptic figureaza in imobilul meu.
Va rog sa ma lamuriti.
In primul rand sa discutati cu actualii asociati ai firmei sa mute sediul social.
Depinde si ce act ati avut, contract de comodat, inchiriere, ca dovada de spatiu.
Daca nu doresc, ori asteptati sa expire durata pentru care a fost facut unul din contracte de comodat sau inchiriere si nu mai prelungiti si cereti daca nu-si modifica actele, prin Registrul Comertului, pt. Tribunal radiere de sediu, fie f. greu si cu motive solide direct radierea de sediu prin aceeasi procedura, dar trebuie sa aveti motive solide de radiere.
Multumesc mult pentru operativitate.
Am avut contract de comodat.
Aveti vreun formular cu privire la solicitarea radierii sediului social?
multumesc din nou.
Daca posibilitatea denuntarii unilaterale nu a fost prevazuta in contract, atunci incetarea contractului de comodat nu poate sa depinda exclusiv de vointa comodantului(adica a d-voastra).
Doar in situatia in care d-voastra ati putea demonstra instantei ca s-a ivit o mare trebuinta pentru acel spatiu, urgenta, neprevazuta, instanta poate, dupa imprejurari, sa-l oblige la restituirea spatiului chiar inainte de expirarea termenului stipulat sau inainte de satisfacerea trebuintelor sale.(art. 1573 C.civ.)
Dar trebuie dovedit!