avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu societate- URGENT VA ROG
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu societate- URGENT VA ROG

Se poate rezilia un contract de comodat pentru un spatiu in care este sediul unei firme fara a exista dovada unui alt spatiu.
Va rog argumentati cu temeiul legal.
Care sunt consecintele legale ale intocmirii unui act cu data retroactiva pe care as dori sa-l inregistrez cu data actuala?
Argumentati cu baza legala.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:56, 8 Februarie 2010
un contract de comodat se poate rezilia:
- La expirarea termenului contractual ori la data expirarii trebuintelor comodatarului.
|nainte de termen, prin hotarare judecatoreasca, daca se dovedeste "o trebuinta mare si neprevazutaâ" a comodantului.
- Prin reziliere:
- ceruta instantei de judecata conform regulilor de drept comun (ex: nerespectarea destinatiei bunului);
- de drept, daca partile au prevazut o clauza corespunzatoare in contract.
- Ca urmare a mortii comodatarului.
Codul civil
Art. 1560-1575
Actele juridice civile produc efecte din momentul incheierii lor. acum consecinta faptei tine si de efectele pe care le genereaza actele respective ...
La ORC termenul de inregistrare al mentiunilor este de 15 zile. Deci o HOT AGA, un nou contract pentru sediu pot fi inregistrate in 15 zile de la intocmirea lor, daca asta te interesa.
Contractul de comodat poti sa-l reziliezi cum ti-a spus "danadji", dar pentru sediul social trebuie sa intocmesti un alt contract, de inchiriere, sau sa te duci in alta locatie unde va trebui sa ai un alt contract de comodat sau de in inchiriere.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Societatea nu poate ramane fara sediu...
Sa fie sanatoasa!
Depinde exclusiv de vointa ei sa-si faca rost de alt sediu.

Fata de mine (comodant) si-a asumat principala obligatie de a restitui lucrul la scadenta ("cu indatorirea de a-l inapoia" - 1560 c. civ.) obligatie pe care nu si-o putea asuma sub conditie pur potestativa.

Adica, daca acel contract a incetat (spre pilda a expirat termenul aratat in cuprinsul lui) societatea nu poate refuza restituirea lucrului pentru motivul ca nu are inca alt sediu (conditie a carei indepinire depinde exclusiv de vointa ei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social srl Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Un s.r.l. cu asociat unic cesioneaza toate partile sociale pe care le detine. Se opereaza la Registrul comertului aceasta modificare. Sediul social ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat carcasa carcasa buna ziua, pot sa fac un contract de comodat pentru locuinta unui cetatean strain? pana acum am avut un contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)