avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda / inselaciune cu munca in strainatate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda / inselaciune cu munca in strainatate

Asta-seara am aflat de la nepotul meu in varsta de 20 de ani de o teapa data de el si un prieten de al sau catorva zeci de oameni.

Nepotul meu a facut card bancar si cont pe numele sau, iar prietenul sau vorbea cu oameni prin telefon si le prezenta diverse oferte de angajare in strainatete cu comisioane de 200 lei bucata, bani pe care oameni ii trimiteau direct in contul bancar.

Au juns sa stranga peste 5000 de lei, bani pe care i-au cheltuit amandoi. Nepotul mi-a spus ca, cardul bancar il tinea prietenul lui, desi acesta era pe numele nepotului.

Amandoi nu au antecedente penale, ce pot risca si care ese mai vinovat?

Tin sa mentionez ca astazi banca le-a retinut cardul in bancomat.
Cel mai recent răspuns: felixsergiu , utilizator 15:13, 28 Noiembrie 2011
Din punctul meu de vedere este vorba despre savarsirea infractiunii de inselaciune. Se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Amandoi sunt vinovati in aceeasi masura fiind coautori la infractiunea savarsita.
Spuneti-le sa acopere prejudiciul, sa recunoasca fapta, sa coopereze cu organele de cercetare penale si sa aiba o atitudine de regret cu privire la savarsirea faptei pt a beneficia de circumstantele atenuante.
Vor avea nevoie de un avocat.
Prietenul acesta ia spus ca el nu a facut nimic si cum nu e pe numele lui nimic, nu are ce sa ii faca organele de cercetare.

Este posibil ca doar nepotul meu sa plateasca pentru faptele comise si celalalt sa scape bine-mersi.

Camerele video de la bancomate sunt luate in considerare?
Da, se pot lua in considerare.
daca repara prejudiciul primeste o amenda administrativa,daca nu ajunge in fata instantei si primeste inchisoare cu suspendare...asa am patit si eu

Alte discuții în legătură

Banconat Elena055 Elena055 Buna seara! Mi s-a retras o suma de bani după card. Știu locul și data extragerii. Eu am card la BCR, bancomatul de pe care s-au extras banii e de la banca ... (vezi toată discuția)
Proceduri de urmarie si pedeaspsa 23sss 23sss buna ziua am si eu o intrebare am clonat un card de al unui bun prieten si am scos o suma de bani dupa el ,imediat el si-a dat seama ca i sa clonat cardul si ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune revelion: am trimis un avans de 1300 lei pentru închirierea unei cabane, iar acum persoana nu mai poate fi contactată. care e soluția cea mai bună pentru a recupera banii? CezarMdc CezarMdc Salutare! In urma cu 5 zile, impreuna cu un prieten, am gasit pe olx o cabana pentru revelion in zona Brasov. Dupa ce am discutat cu persoana respectiva la ... (vezi toată discuția)