avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna dimineata, am primit o demisie de la un angajat cu data de astazi 13.04.11 din motive personale, fara preaviz.Eu cum procedez: ii dau nr. de inregistrare din Reg de intrari-iesiri, administratorul scrie pe ea se aproba fara preaviz, una ii dau angajatului iar una ramane la noi?
Pe baza acestei demisii eu completez decizia de desfacere a contr de munca cu data de 13.04.11, cfm art 79 lit 7 din Codul muncii, si trimit Revisalul la ITM tot in 13.04.11.Nr. deciziei de desfacere a CM este nr din Reg de intrari -iesiri, sau fiecare salariat are numarul lui, ex el a mai fost angajat la noi in 2008, decizia din 2008 este decizia 1, iar decizia din 2011 este 2.
Este prima data si nu vreau sa gresesc.In contr de munca este trecut la demisie 15 zile perioada de preaviz, dar se poate nu ca angajatul sa renunte la preaviz, si angajatorul la fel, nu este gresit nu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 13 Aprilie 2011
Fiind fara preaviz mie mi se pare ca e mai curand o incetare a raportului de munca prin acordul partilor.
In baza cererii aprobate se emite decizia de incetare a raportului de munca incepand cu data cererii, iar numarul deciziei va fi unul din registrul de intrare-iesire daca prin regulamentul intern nu aveti o alta prevedere in acest sens.
Sunt de aceeasi parere ca si colega justicemn
Desfacere CM prin acordul partilor se poate cu preaviz si fara previz?
Sa inteleg ca daca pe cererea de incetare a contr de munca salariatul a trecut fara preaviz, administratorul va scrie se aproba fara preaviz, eu desfac ctr de munca cu art 55 b.
Nu gasesc nicaieri ca desfacerea CM se poate fara preaviz.
luciapap a scris:

Desfacere CM prin acordul partilor se poate cu preaviz si fara previz?
Sa inteleg ca daca pe cererea de incetare a contr de munca salariatul a trecut fara preaviz, administratorul va scrie se aproba fara preaviz, eu desfac ctr de munca cu art 55 b.
Nu gasesc nicaieri ca desfacerea CM se poate fara preaviz.


Daca este demisie si angajatorul a trecut fara preaviz , temeiul de drept al incetarii este art.79 alin.7 C.mun.
Nu mai confundati incetarea c.i.m. prin demisie cu incetarea c.i.m. cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz. niko 94 niko 94 Cum se procedeaza in cazul unei demisii? In contractul de munca la demise scrie preaviz de 15 zile, cfm. Codului m-cii art 79 alin 7 se poate demisie fara ... (vezi toată discuția)
Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)