avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Salutare la toata lumea ! si va multumesc anticipat !

Toata actiunea sa petrecut ieri 12.aprilie,la iesirea din oras unde erau 2 echipaje de politie care isi faceau datoria, in momentul in care am trecut prima oara pe langa ei nu aveam centura de siguranta pusa,unul dintre agenti sa uitat destul de insistent la mine dar era prins intr o discutie cu un alt sofer si nu a apucat sa ma opreasca.
La intoarcere lucrurile sau schimbat :D (tin sa mentionez ca aveam centura pusa de aceasta data) agentul ma vazut din departare,a traversat repede strada si ma oprit de parca eram cel mai mare infractor :)) acesta sa prezentat si a zis ca trebuie sa ma sanctioneaze cu 2 puncte ca nu aveam centura pusa cand am trecut prima data :)) bun am zis asta e .iam dat toate actele mai putin buletinul care nu il aveam la mine..ce credeti ? mi a dat amenda 400 Roni ca nu aveam toate actele la mine + cele 2 puncte pt centura,desi cand el ma oprit o aveam pusa.
Dupa ce a terminat de scris mi a adus actele iar eu am refuzat sa semnez procesul verbal, intrebarea mea este.. pot sa depun o contestatie,exista vreo modalitate ca sa anulez amenda ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:26, 13 Aprilie 2011
Cand mai primiti o amenda abuziva (ex: pentru nepurtarea centurii, chiar daca centura era purtata si a fost data jos pentru a vorbi cu agentul de circulatie, existand o serie de martori), in final instanta, echilibrata psihic fiind, va va da dreptate si va anula amenda respectiva

Formulati plangere impotriva pv de contraventie in termenul legal.
merita efortul ? dureaza mult toata treaba ? ca nu prea stau asa de bine cu timpul liber...
Daca dvs,ati recunoscut contraventiile,chiar prin aceasta relatare...
Din punctul meu de vedere,sansele dvs sunt infime,poate doar daca procesul verbal care va va sosi la domiciliu este gresit completat ,in sensul in care acesta ar putea fi atacat pentru cauzele de nulitate prev.de art.16,17 din OG nr.2/2001
In termen de 15 zile de la primirea procesului verbal,la domiciliu , puteti sa formulati plangere contraventionala la instanta competenta locului constatarii faptei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie - amendat pentru alt motiv in calarasi mcatalin mcatalin Buna ziua , sunt nou pe forum si incerc sa gasesc pasii pentru a solutiona urmatoarea problema si evident sansele de castig : In data de 28.01.2011 ma ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie ardei2011 ardei2011 Am fost sanctionat pentru nepurtarea centurii de siguranta si lipsa talonului masinii. Astfel, am primit avertisment pentru lipsa talonului si amenda + ... (vezi toată discuția)
Contestarea si anularea pv de amenda ambulanta cu sistem luminos si sonor defecte andraf andraf Conducand o ambulanta ce avea sistemul luminos si sonor defect, am fost oprit de agentul de politie pentru depasirea vitezei pe drumul respectiv. I-am explicat ... (vezi toată discuția)