In luna Mai 2010 o societate, profil de activitate fabricarea caramizileor,tiglelor si altele pt contructii, achizitioneaza un autoturism din comunitate am efectuat inregitrarea 2133 = 404 valoare factura
4426 = 4427 taxare inversa
am depus dec 390 VIES , si le-am preluat corespunzator in Decont TVA,autoturismul este utilizat de catre administrator in special pt gasirea de noi contracte si sporadic la transportul personalului la si de la locul de munca
Intrebarea mea este ce document trebuie sa intocmesc ca sa fac aceasta dovada ? pentru ca inregistraea mea sa fie justificata in spititul OUG 34/2009.Recunosc la data inregistrarii nu am tinut cont de aceasta din nestiinta Multumesc astept cu nerabdare o posibila solutie
Pentru ca taxa sa fie deductibilă, autoturismul respectiv trebuie exclusiv utilizat pentru activităţile exceptate de la art. 145^1 din codul fiscal.
Utilizarea exclusivă a vehiculului pe activităţile exceptate de lege va
rezulta din: obiectul de activitate al persoanei impozabile, dovada faptului
că persoana impozabilă are personal angajat cu calificare în domeniile
prevăzute de excepţii, foile de parcurs din care să rezulte că numai
personalul calificat în aceste scopuri utilizează vehiculele în cauză, precum
şi orice alte dovezi suplimentare care pot fi furnizate.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Decont tva
JENIFER
S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)