avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In indiviziune cu primaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In indiviziune cu primaria



Buna ziua,
Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost 2 contracte de vanzare -cumparare, eu pe de o parte si mama mea pe de alta parte(contractul meu de inchiriere in baza caruia am cumparat a fost incheiat in urma unei hotarari de partaj). De putin timp am o hotarare judecatoreasca def si irevocabila , prin care mamei mele i-a fost anulat contractul de vanz-cump. Deci partea ei a reintrat in proprietatea Primariei. Eu as dori sa fac o cerere de inchiriere pt partea ramasa libera si ulterior sa cumpar. In acest apartament bucataria si holul sunt la comun , avand in vedere ca sunt 3 camere , 2 bai,(eu am in proprietate o camera, balconul si o baie). Insa am aflat ca n-as avea niciun drept sa fac acest lucru, deoarece sunt deja proprietara si ma pot trezi cu chiriasi fara sa am prioritate si nici macar posibilitatea sa imi dau acordul. Se poate asa ceva? Ce legi ar trebui sa ma protejeze? In principiu eu sunt proprietara pe jumatate de imobil si nu un intreg. Tin sa mentionez ca partea cumparata de mine este intabulata.
Daca s-a anulat contractul de cumparare al mamei conform principiului restitutio in integrum partile revin la situatia anterioara vanzarii? Sau pot cere dreptul de preemtiune?
Care ar fi solutia?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Colocatar cu primaria tucurasu tucurasu Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost 2 contracte de vanzare -cumparare, eu pe de o ... (vezi toată discuția)
Inchirierea unui apartament de la stat tucurasu tucurasu Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in problema mea: Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpar de la stat? tucurasu tucurasu Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe partea celalata 2 camere si o baie statul(a ... (vezi toată discuția)