avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchirierea unui apartament de la stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchirierea unui apartament de la stat

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu un sfat in problema mea:
Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost 2 contracte de vanzare -cumparare, eu pe de o parte si mama mea pe de alta parte. De putin timp am o hotarare judecatoreasca def si irevocabila , prin care mamei mele i-a fost anulat contractul de vanz-cump. Deci partea ei a reintrat in proprietatea Primariei. Eu as dori sa fac o cerere de extindere sau inchiriere pt partea ramasa libera si ulterior sa cumpar. Insa am aflat ca n-as avea niciun drept sa fac acest lucru si ma pot trezi cu chiriasi fara sa am prioritate si nici macar posibilitatea sa imi dau acordul. Se poate asa ceva? Ce legi ar trebui sa ma protejeze?
Tin sa mentionez ca este un ap de 3 camere intr-un bloc.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
tucurasu, utilizator
Cel mai recent răspuns: tucurasu , utilizator 17:43, 7 Aprilie 2011
in functie de statutul juridic al imobilului in care locuiti ar exista si posibilitatea sa faceti o cerere de cumparare a jumatatii care nu va apartine. [EDITAT link]
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
La ce va referiti cand spuneti statutul juridic al imobilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colocatar cu primaria tucurasu tucurasu Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost 2 contracte de vanzare -cumparare, eu pe de o ... (vezi toată discuția)
In indiviziune cu primaria tucurasu tucurasu Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament care a fost cumparat de la Primaria Mun. In acest apartament au fost 2 contracte de vanzare -cumparare, eu pe de o ... (vezi toată discuția)
Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii ... Nae Marian Eliza Nae Marian Eliza Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii unui apartament ,unde fiecare locuinta are cota parte din suprafața comuna, un funcție de ... (vezi toată discuția)