avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal la service auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal la service auto

Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de asigurari prin banca. Este necesar sa se dea bon fiscal odata cu intocmirea facturii?. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:30, 16 Aprilie 2011
Chitanta sau bonul fiscal se elibereaza numai odata cu incasarea sumei de bani aferente facturii emise.
Asa m-am gandit si eu dar iata:
In situatia in care contravaloarea bunurilor livrate/serviciilor prestate nu se incaseaza la momentul livrarii/prestarii, bonul fiscal se va emite in momentul vanzarii bunurilor/prestarii serviciilor. Pe bonul fiscal se va specifica modalitatea de incasare. Veniturile se vor inregistra in contabilitate in baza Raportului Z.
Ulterior, contravaloarea bunurilor se poate incasa prin banca, incasarile aferente urmand a se inregistra in baza extraselor de cont bancar.
Dar daca incasez prin casa peste 1 luna ?
Chiar nu mai inteleg


de unde ati preluat citatul ?
In cazul in care emiteti bon , inseamna ca aveti si numerarul . Inseamna incasare in casa (cash, bani lichizi ) iar acest lucru inteleg ca nu se intampla , incasarea se face cu ordin de plata .
Multumesc d-na Staicu.
Daca se poate mai am o intrebare. In cazul in care firma de asigurare care oricum plateste mult prea tarziu lucrarea hotaraste ca banii ca nu-i vireze in contul firmei care a efectuat lucrarea ci sa-i dea persoanei fizice sa plateasca cash pot intocmi chitanta ( fact am in februarie si incasarea in aprilie) sau trebuie sa mearga sa depuna banii la banca in contul firmei?
Cu placere !
Aplicati urmatorul rationament simplificat :
- emit factura catre pf, atunci datoare este pf , care primeste banii de la asigurator dar ea este titularul de creanta, deci pf stinge datoria => emit chitanta catre pf( desi nu mai stiu , dar cred ca va trebuie casa de marcat ; nu cred ca e exceptata activitatea de la obligatia de a emite bon )
- emit factura catre pj => pj e titularul de creanta ; achita cu op sau numerar, si primeste chitanta
Luati-va dupa formularul de factura ; cui o emiteti, acela va e dator .

Desi as adauga , dar ezit un pic , sa nu va complic : este posibil, daca contractul prevede , ca factura sa fie catre pf , iar decontarea sa o faca asiguratorul (pj) . Depinde de contract sau de intelegere .

Alte discuții în legătură

Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)
Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)