avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal

Am primit de la o societate cu care am un contract 2 file CEC drep garantie pentru o suma de bani .Filele CEC SUNT COMPLETATE CU SUMELE RESPECTIVE , SEMNATE STAMPILATE DAR NU AU DATA .
Am trimis debitoarei o adresa prin care o rog sa gasim o cale amiabila de achitare a sumei restante , iar in cazul in care nu raspunde solicitarii noastre , respectiv pana la data de 10.03.2011 filele CEC vor fi date spre decontare banci.
Acest lucru l-am facut dar data de pe cec a fost completat de mine .
Am savarsit infractiune de fals sau uz de fals ?
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 22:40, 14 Aprilie 2011
Nu ai fost prea inspirat sa completezi aceea rubrica. Cecul este semnat de cel care il emite, iar tu ai modificat un instrument de plata dat sub semnatura privata de catre o alta persoana.
Nu stiu daca poti fi condamnat pentru asa, pentru ca
Cecurile sunt defapt electronice, hartia este pur si simplu suportul pe care sunt imprimate. Ceea ce conteaza este acel sir de cifre pe care il gasesti pe fila de cec. Multe firme emit cecuri prin internet, iar clientii le tiparesc la imprimanta. Poti merge doar cu sirele de cifre inscrise pe o hartie cu pixul (asta in USA,in Romania nu cred ca ti-ar deconta cineva cecul). Sa nu mai vorbim despre celebrurile cecuri in alb date prin filmele cu mafioti.

Daca banca clientului iti deconteaza suma, nu inteleg care e problema?

A comentat cineva, ceva pana acuma , probleme pe la police,etc ?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
xuser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere de cec in alb ca garantie-riscuri sst1974 sst1974 Buna seara. Am o firma de prestari servicii paza, si un potential beneficiar imi solicita sa ii emit un cec in alb, pentru a il putea utiliza in situatia in ... (vezi toată discuția)
Fila cec pierduta alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)
Se poate avaliza un cec? papillon papillon Stie cineva daca se poate avaliza o fila de CEC, daca da cum trebuie facuta(elemente obligatorii si unde trebuie facut acest lucru pe fila de CEC)? (vezi toată discuția)