avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere asistent persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere asistent persoana cu handicap

Bunicul meu este incadrat in gadrul I de handicap, cu insotitor permanent.
Bunica mea este asistentul personal, are incheiat un CIM cu primaria.
Azi a primit o adresa prin care ii aduce la cunostinta ca este in perioada de preaviz conform art 73, alin 1 din codul muncii, si ca la finalul perioadei de preaviz va fi concediata conform art. 65 alin 1 din codul muncii.
Motivele celor de la primarie au fost urmatoarele: 'intrucat situatia economica este dificila sunt nevoiti sa renunte la 3 posturi, si in sedinta consiliului local au stabilit ca aceste posturi vor fi a acelor persoane care sunt si pensionare'.
Bunica este si pensionara, are varsta de 70 de ani, iar bunicul tot pensionar cu varsta de 73 de ani.
Ce se poate face ca bunica sa ramana in continuare asistentul personal si sa primeasca indemnizatia care este in cuantum de 527 lei?
Cel mai recent răspuns: Matei Eugen Marius , utilizator 01:03, 16 Aprilie 2011
atacati hotararea de consiliu in instanta.
totusi chiar daca nu mai are asistent personal bunicul va primi indemnizatia pe numele lui. se face o cerere in acest sens. doar asistentul pierde celelalte drepturi (de calatorie gratuita urban, cfr, bilet de tratament.....)
Daca aveti motive intemeiate,puteti ataca hotararea primariei in instanta
Oricum nu era cazul de celelalte drepturi. Fiind imobilizat la pat, bunica sta tot timpul langa el.
Daca nu ii mai da bunicii indemnozatia, aceasta va putea fi primita de bunicul meu? Atunci care e rostul concedierii bunicii, cand de fapt ei vor cheltui tot aceasi suma?
Atacarea hotararii de consiliu in instanta are vreo sansa de reusita?? Din 54 de asistenti ai persoanelor cu handicap ei au ales 3 , nu stiu pe ce criterii. Ce ma sfatuiti sa fac?
Ce inseamna motive intemeiate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asistentul personal functiona in baza contractului individual de munca. ca orice angajat, bunicii i se plateau in plus asigurarile sociale, somaj, sanatate,...... probabil s-au gindit ca fiind deja pensionara doamna beneficiaza deja de aceste prestatii sociale si decit sa lase fara asigurari de sanatate o mama de 30 ani au preferat sa aleaga pensionari. deci au ceva reduceri cu costurile personalului angajat, precum si cu celelalte beneficii pe care nu le mai deconteaza transportatorilor, ....... cam asa cred ca a fost rationamentul.
Uitativa pe decizia bunicului acolo scrie "beneficiaza de asistent personal / indemnizatie.." deci era la alegerea beneficiarului sa aleaga ori asistent ori indemnizatia care acum cred ca e mai mare decit primea bunica cu citiva lei. ma rog acum depinde si ce anume are bunicul ... in mare cam asta e ratiunea.

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap palsecam palsecam Buna ziua, Mama mea este, din anul 2000, persoana cu handicap grav, gr. I, cu asistent personal. Doreste sa renunte la asistent si ar vrea sa stie daca, in ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil cu handicap mihai_enculescu mihai_enculescu Buna ziua Sunt tatal unei fetite in varsta de 8 luni care este incadrata cu handicap grav cu drept de insotitor. Sotia este in concediu maternal si nu doreste ... (vezi toată discuția)