avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Directiva UE 2005/36/EC in urmatorul caz: 2000-2003 ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Directiva UE 2005/36/EC in urmatorul caz: 2000-2003 studii,pauza 4 ani apoi examen absovire 2007. Cand se considera ca am absolvit: 2003 sau 2007?

Am urmat scoala postliceala de asistente intre anii 2000-2003. Nu am dat examenul de absolvire in 2003 ci 4 ani mai tarziu. Cand se considera ca am terminat scoala , in 2003 sau in 2007 cand am dat examenul de absovire?
Pentru ca daca se considera ca am absolvit (graduated) in 2007 (anul intrarii Romaniei in UE) din cate stiu se considera automat ca indeplinesc directiva UE 2005/36/EC si ca atare Min. Sanatatii ar trebui sa imi elibereze si un certificat de recunoastere a diplomelor in interiorul UE. Sunt in stadiul de a imi depune actele ptr acest certificat si as dori sa stiu daca se ia in calcul faptul ca pe diploma scrie ca am terminat studiile in 2003 sau ca in urma examenului de absolvire din 2007 am obtinut diploma (certificatul) de asistenta medicala.
De fapt cand am terminat (graduated) in 2003 sau cand am dat examenul final in 2007?
Poate stie cineva, multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: dariax , utilizator 22:39, 17 Aprilie 2011
atunci cand ai intrat in posesia diplomei care iti confera dreptul de a practica.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
leusan, utilizator
ce inseanna a absolvi?
dvs ati terminat in 2003 cursurile insa de absolvit ati facut-o in 2007si e clar ca nu au diplome din 2003 ci toate sunt la fel dupa 2007 incoace.
asa mi se pare si mie logic dar pe diploma paradoxal scrie :
cutare... a absolvit in 2003 scoala...,...apoi iar ...cu examen de absolvire in 2007.

diploma se contrazice intr-un fel singura. si traducatoarea e uimita...
stiti vreun caz asemanator?
Data absolvirii este data cand ati terminat scoala .. in 2007 dvs v-ati sustinut examenul
2003 - este anul in care ati absolvit scoala fara a da examenul de absolvire
2007 - este anul in care v-ati sustinut examenul de absolvire.
pai daca am absolvit in 2003 de ce , fiind absolvent nu am putut sa si practic prefesia? am putut s-o practic abia in 2007 cand am dat ultimul examen, cel de absolvire.

Alte discuții în legătură

Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata dumi32 dumi32 Buna ziua, As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj daca a terminat facultatea anul trecut dar a a dat licenta acum? musatmihai1988 musatmihai1988 Buna ziua, am si eu o problema de fapt sora mea a terminat facultatea in vara august 2011 dar fara diploma de licenta ,a fost la ajofm atunci si nu a avut ... (vezi toată discuția)