avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva dif
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva dif

buna ziua ,
la cumparaturi in rate cu tva de 19 %(15.96) dupa modificare tva la 24 % (din care 19.96%) se modifica tva af ratei fiind fact cu 19% creste debitul si creditul ct 4428 ?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:26, 19 Aprilie 2011
la cumparaturile cu plata in rate tva este exigibila la momentul transferului dreptului de proprietate, incepand cu data aderarii.

despre ce rate vorbiti de fapt?

este vorba despre rate lunare la furnizor cf contr. fact este este 19 % am facut inreg. 4428=401 , la ratei lunare 4426=4428 din care 19% si dupa modif. tva
4426=4428 din care 24% este corect ?

Nu este corect, tva-ul se deduce integral la data primirii facturii in cazul platii in rate, acela fiind si momentul transferului dreptului de proprietate (numai daca contractul a fost incheiat anterior datei de 31.12.2006 inclusiv se mai fac notele pe care le-ati specificat).
Adica, singura nota pe care trebuia sa o faceti in ceea ce priveste tva-ul era 4426 = 401 la momentul facturarii.
Deci, in cazul platii in rate, contractat si facturat inainte de modificarea cotei, nu exista crestere de cota.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale valyneagu29 valyneagu29 Cum se contabilizeaza o factura de reducere comerciala (vezi toată discuția)
Vanzare din aic-tva efectiv platit andr77 andr77 Buna ziua, Este prima mea AIC si nu am gasit o monografie completa.( banuiesc ca este pentru incepatori -de aceea, imi cer scuze) Rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)
Cumparare mijloc fix - inregistrare contabila la cumparator. ionela_s ionela_s Achzitionare unui mijloc fix pe factura de serv telefonice. Achitarea mijlocului fix se face in rate lunare, iar acestea sunt inscrise pe factura telefonica a ... (vezi toată discuția)