avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

facultate

buna ziua...am facut o facultate...si momentan sunt la master....in ultimii 3 ani(2 de facultate si unu de master) am si muncit la o benzinarie...as dori totusi sa stiu dak se pune vechimea p cartea de munk pt facultate si master....deci k si cum n-as fi muncit....sa stiu dak imi merge vechimea fara munk...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 15 Aprilie 2011
Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca, va confera, ca si salariat, vechime in munca.
La baza vechimii in munca sta deci activitatea desfasurata in cadrul unor raporturi juridice de munca, adica in baza unui contract de munca, indiferent de natura lui ( pe durata nedeterminata sau determinata).
Rezulta ca atat timp cat ati desfasurat activitate salariala, cu carte de munca bineinteles, la acea benzinarie, aveti si vechime in munca, aferenta stagiului de cotizare pe cei trei ani.
MacsimMihai a scris:

buna ziua...am facut o facultate...si momentan sunt la master....in ultimii 3 ani(2 de facultate si unu de master) am si muncit la o benzinarie...as dori totusi sa stiu dak se pune vechimea p cartea de munk pt facultate si master....deci k si cum n-as fi muncit....sa stiu dak imi merge vechimea fara munk...va multumesc

Art. 49 din Legea nr.263/2010 prevede :
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
.......
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
....

Daca in timpul cat ati urmat facultatea sau masterul ati muncit cu c.i.m., atunci vi se va lua in calcul stagiul de cotizare realizat in baza c.i.m. , iar perioada in care ati munci constituie vechime in munca.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate si masterat sunt considerati vechime in munca? user123456 user123456 in extrasul revisal apar locurile de munca si inclusiv anii de facultate ca si vechime? (vezi toată discuția)
Master la zi -vechime in munca? ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua,masterul la zi se pune vechime in munca sau doar facultatea la zi.Multumesc! (vezi toată discuția)
Facultate - vechime in munca mancipri mancipri Salariat, termina o facultate ( IF ) obtinand diploma de licenta. Perioada de 4 ani cat a urmat cursurile facultatii a fost si angajat cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)