avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Competenta teritoriala executor
Discuție deschisă în Executare silită

Competenta teritoriala executor

Executorul este din alta localitate decat angajatorul meu. Eu am domiciliul in aceeasi localitate cu executorul. Daca imi schimb adresa de domiciliu in localitatea angajatorului, pot invoca lipsa competentei teritoriale? Este valabila aceasta modificare a domiciliului survenita dupa admiterea cererii de executare?
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 16:03, 19 Aprilie 2011
executorul are competente in functie de Curtea de Apel de unde apartine si nu in functie de localitate. deci trebuie sa schimbati si judetul nu numai localitatea.
Da, m-am exprimat gresit, si judetul. Dar are valoare aceasta modificare survenita ulterior admiterii cererii de executare?
Legea nr.188/2000 prevede urmatoarele :
Art. 7
Executorul judecatoresc are urmatoarele atributii:
a) punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare si extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedura;
d) recuperarea pe cale amiabila a oricarei creante;
e) aplicarea masurilor asiguratorii dispuse de instanta judecatoreasca;
f) constatarea unor stari de fapt in conditiile prevazute de Codul de procedura civila;
g) intocmirea proceselor-verbale de constatare, in cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de catre debitor, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila;
h) intocmirea, potrivit legii, a protestului de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si a cecurilor, dupa caz;
i) orice alte acte sau operatiuni date de lege in competenta lui.


Art. 9
(1) In cazul prevazut la art. 7 lit. a) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea.
(2) In cazul urmaririi silite a bunurilor este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala sunt situate sau se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor judecatorii, competenta apartine oricaruia dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa acestea.
(3) In cazul prevazut la art. 7 lit. e) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei unde sunt situate sau se afla bunurile in privinta carora s-a dispus aplicarea acestei masuri.
(4) In cazul prevazut la art. 7 lit. f) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala se va face constatarea.
(5) In celelalte cazuri prevazute la art. 7 este competent orice executor judecatoresc investit de partea interesata.
Sa inteleg din asta ca si tertul poprit trebuie sa fie in aria de competenta a executorului?
Nu. Un exemplu - tu din brasov , executorul din brasov. Pune poprire la bucuresti la sediul central al unei banci sau la sediul unui angajator. Executarea silita se face tot la brasov, acolo ajung banii din poprire... acolo se distribuie sumele etc..

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire Anca_10 Anca_10 In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)
Executori judecatoresti doru533 doru533 Buna ziua.As dori sa stiu daca executorii judecatoresti au o anumita arie de competenta sau sant autorizati pe toata tara.Mai concret ,un executor din ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoariala executor ContSters95070 ContSters95070 in baza unei sentinte societatea A declanseaza executarea silita impotriva societatii B. in cursul executarii silite este aplicat sechestru asupra actiunilor ... (vezi toată discuția)