avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Confectii metalice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Confectii metalice

Buna ziua
Deschid o firma care urmeaza sa produca balustrade metalice, porti din metal si alte asemenea obiecte.
Ma gandesc ca codul caen corespunzator acestui obiect este
2511 - Fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice
2512 - Fabricarea de usi si ferestre din metal.
Cred ca acestea sunt
Pentru autorizarea si realizarea efectiva a acestor activitati, sunt necesare anumite acte si autorizatii speciale, la ORC sau ulterior?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Poduri , utilizator 12:38, 28 Ianuarie 2023
La ORC se da declaratia pe prop. rasp model 2 cu privire la cunoasterea disp. legale in domeniul sanatatii si sec. muncii, psi, mediu, DSP, DSV. Ulterior avizatorii in termen de 30 de zile ar trebuie sa constate cele declarate de dvs. si unde e cazul sa se emita avize. In cazul constructiilor metalice ar trebui sa aveti treaba doar cu securitatea muncii si eventual la mediu.
Nu va trebuie autorizatii speciale pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasurati, doar sa completati pentru autorizarea activitatii , vi se vor da declaratii tipizate de la registru urmand ca dvs. doar sa le completati alaturi de celalalte acte.
plummy a scris:
Pentru autorizarea si realizarea efectiva a acestor activitati, sunt necesare anumite acte si autorizatii speciale, la ORC sau ulterior?

Obtinerea autorizarii e doar inceputul "aventurii economice" in care intrati cu costurile si timpul afectat cel mai redus.

Spatiul de lucru adecvat, depozit de materiale, aparate si scule, proiectant, designer si muncitori priceputi, solicitanti si beneficiari ai prodeselor, preturi si calitate in raport cu concurenta convenabile etc. etc.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Eu sunt numai cel care face formalitatile pentru infiintarea societatii la ORC. :)
Dar doresc ca firma sa fie constituita si autorizata in perfecta concordanta cu legea.
Am crezut ca poate imi trebuie ceva avize in plus in afara de simpla declaratie pentru a putea autoriza aceste activitati la sediu (sediul: 1000 mp teren cu casa de locuit), spre exemplu daca nu cumva ar trebui vreun acord al vecinilor pentru schimbarea destinatiei imobilului - pentru inceput activitatea se va desfasura, din ce am inteles, in garajul locuintei; in afara de garaj mai exista o magazie, dar neamenajata. Sau imi trebuie vreun spatiu special pentru asa ceva, o hala de productie?
Alt motiv pentru care intrebam de autorizatii este faptul ca, balustradele de exemplu, tin de siguranta persoanelor, deci credeam ca poate e nevoie de ceva acte in plus, vreun act de la organismele ce se ocupa de siguranta in constructii sau un certificat de pregatire a unui asociat in domeniu.
Totusi, din raspunsurile Dvs. inteleg ca este suficienta declaratia pe proprie raspundere privind cunoasterea prevederilor legislatiei, astfel putandu-se obtine autorizarea si inceperea lucrului...
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2008
plummy, utilizator
Buna ziua!
In prima faza, dvs. completati formularul de avizare nr. 2.
Dupa ce va ies actele firmei, veti avea un certificat constatator unde va fi mentionat daca trebuie sa va prezentati dvs. la avizatori pentru autoriazare. Cel mai probabil, nu, insa veti sti cu siguranta numai dupa depunerea declaratiei model 2 si obtinerea certificatului constatator. Acest lucru depinde si de cati salariati veti declara ca se ocupa de desfasurarea activitatilor mentionate. Cu cat sunt mai multi, cu atat mai probabil este sa primiti o inspectie de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Pentru aceasta, este necesar sa aiba toti salariatii contract de munca legal inregistrat, instructajul de protectia muncii si fisa postului.
Cu stima,
av. Silviu Serban

Alte discuții în legătură

Avize functionare manusa manusa Buna ziua, urmeaza sa schimb activitatea principala a firmei : din consultanta in afaceri in CONSTRUCTII METALICE. Va intreb: 1. de unde aflu de ce fel de ... (vezi toată discuția)
Autorizare punct de lucru numaiu numaiu Buna ziua. Doresc sa autorizez un punct de lucru pentru desfasurarea activitatii: 2511 – Fabricarea de constructii metalice si parti componente ale ... (vezi toată discuția)
Cod caen producere obiecte din fier forjat si alama ellada ellada Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva care este codul caen potrivit pentru un pfa care va produce obiecte din fier forjat si alama? Balustrade, porti, ... (vezi toată discuția)