avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

buna ziua! sunt stefan stefan-va rog ,apreciati-mi date pt o pensionare anticipata partial am 56 ani,carte m-ca 31ani- din care :
26 m-ca in gr a2a,
5ani-carte m-ca-in timpul facultatii cu inscrisuri sezoniere in vacanta.
multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:02, 15 Aprilie 2011
Pensie anticipata partial la implinirea varstei de 60 de ani,daca indepliniti si conditia de stagiu de 35 de ani,fara stagiu asimilat(armata,studii universitare de zi).Cei 26 de ani de grupa II-a va mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 ani si 6 luni(3 luni la 1 an).Limita de varsta la 59 de ani(reducere de 6 ani din 65)va fi cu 1 an mai devreme decat anticipat partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare la cerere! Eugenia Popescu Eugenia Popescu sunt nascuta in 1961,august,01,am 32 ani vechime,14 in gr a2a,sex F,cand pot beneficia de pensie anticipat sau partial anticipat? ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare ContSters317928 ContSters317928 Buna seara . Mama ,nascuta in august 1960, are 26 de ani de munca , dintre care 22 de grupa a-II-a . La ce varsta se poate pensiona ? Multumesc . (vezi toată discuția)