avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - cand pot recupera permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - cand pot recupera permisul?

Buna ziua.Vreau sa va explic si eu situatia mea.Am fost depistat in trafic cam akum 1 an si 2 luni.etilotest 0,84,probe biologice 1,25 respectiv 1,15,recalculare 0,74.Dosarul a plecat de la politie catre procuratura cu NUP.Acum astept rezolutia.Intre timp dupa rezultatul recalcularii am primit un proces verbal cu amenda pentru circulatia pe drumurile publice sub influenta alcoolului.Intrebarea mea este cand pot recupera permisul?de ce am primit acest proces verbal?daca l-am primit inseamna ca a inceput si suspendarea de 3 luni a permisului?chiar nu inteleg...:(:(
cum ai facut de ti-a iesit 0.74?
0,74 la mie inseamna ca ati fost cu un pic sub limita de ebrietate si acest lucru i-a determinat pe politisti sa propuna procurorului NUP. Deci asa cum ati inteles bine suspendarea a inceput si veti merge pe jos trei luni de la data inscrisa pe PV.
deci ca sa va explica mai clar..procurorul nu a dat rezolutia dar in schimb politia a emis un proces verbal prin care am primit 9 puncte si amenda de 540 ron..procesul a fost emis pe data de 25.03.2011,inca astept rezolutia de la procuror.intrebarea mea este cand imi recuperez permisul?consider ca am asteptat destul 1 an si 3 luni de vizite la politie,la parchet,iar la politie,iar la parchet..si totusi chiar daca am fost vinovat ca am consumat nu sunt sigur de veridicitatea probelor la sange pentru ca la alcoolemia care am avut o ar fi trebuit cel putin sa ma clatin,in schimb eu nu aveam decat halena alcoolica,toate testele motrice mi au iesit perfect...si nu mi explic chestia asta
Pai tu 1 an si 2 luni ai stat fara permis? Nu ai primit dovada la momentul respectiv? Pe perioada cercetarilor iti poti prelungi dovada pana la definitivarea dosarului / pronuntarea sentintei. Ceea ce inseamna ca DUPA ramai fara carnet si astepti 3 luni de zile pe bara.
Detaliaza un pic situatia ta.

Constatandu-se ca nu este vorba despre fapta penala (ci despre o contraventie la consumul alcoolului pe drumurile publice) ati fost scos de sub urmarirea penala.
Conform disp/195/2002,aflandu-va sub influenta alcoolului la data respectiva,valoarea alcoolemiei a fost micsorata ulterior datorita recalcularii,valoarea aceasta la care s-a ajuns(cea micsorata) conform legii mentionate , constituie contraventie.
Avand in vedere ca ati savarsit o contraventie , politia a dispus luarea masurilor contraventionale care se impun

Alte discuții în legătură

Permis retinut ionutser ionutser Mi-a fost retinut permisul de conducere in data de 21.11.2010 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice . La proba biologica mi-a iesit 1,8 ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - pedepse, alte consecinte doru200807 doru200807 azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice danut6666 danut6666 In primul rand vrea sa multumesc celor care ami vor raspunde si mie la o intrebare lagat de un eveniment rutier, Am mai vazut cateva persoane pe forum in ... (vezi toată discuția)