avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

Mi-a fost retinut permisul de conducere in data de 21.11.2010 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice . La proba biologica mi-a iesit 1,8 alcoolemie, mi-au intocmit dosar, dupa care am solicitat recalculare la INML Mina Minovici . Politia a primit rezultatul de la Mina Minovici dupa recalculare 0,675 dupa care au constat nu este infractiune si mi-au dat amenda contraventionala pe care am si platit-o, apoi au trimis ei dosarul la parchet pentru constatarea de catre procuror a neanceperii urmaririi penale si emiterea unei rezolutii in baza careia imi voi putea recupera permisul si implicit dreptul de a conduce . De 6 luni de cand a ajuns dosarul la procuror nu s-a emis inca nici o rezolutie si asa se implineste azi un an calendaristic de cand mi-au luat permisul si mi-l retin fara sa imi dea nici o explicatie, rezolutie sau ce dumnezeu mai trebuie sa imi dea . Mentionez faptul ca am fost si la parchet si am vorbit cu procurorul de servici si mi s-a spus ca dosarul nu este solutionat . Ce ar mai fii de solutionat ?! Va multumesc din suflet si astept un raspuns !
Cel mai recent răspuns: ionutser , utilizator 19:23, 22 Noiembrie 2011
Daca dosarul se afla la parchet, procurorul trebuie sa emita rezolutia de neincepere a urmaririi penale.
Poate sa mai dureze, avand in vedere volumul de munca al procurorului.
puteti merge in audienta la prim procuror sau sa solicitati printr-o adresa stadiul solutionarii dosarului cu nr...
Incercati sa trimiteti o adresa scrisa prin care sa solicitati prim-procurorului situatia dosarului dvavand in vedere ca.... si aici treceti motivele pe care le-ati invocat in forum.
am facut si cerere catre procurorul care se ocupa de dosar in data de 2.06.2011 cu nr. de inregistrare cu tot depusa la parchet si nu am primit nici un raspuns, apoi am facut plangere pt. tergiversare a dosarului catre prim procuror la care am primit confirmarea de primire insa nu am primit nici un raspuns oficial, nu stiu ce trebuie sa mai fac si ce proceduri sa mai urmez, exact azi cand scriu acest mesaj catre dvs. am implinit un an de cand s-a intamplat necazul si nu pot sa imi recapat permisul chiar daca s-a constatat ca nu e infractiune de catre politie si mai mult decat atat am platit si amenda contraventionala . Va multumesc din suflet !
Ati mentionat ca ati platit deja amenda contraventionala intrucat valoarea dupa recalculare a fost de 0,65 g %0.Pai va contraziceti ca nu ati primit nici un act de la Parchet.Amenda se plateste in conditiile in care in cauza se dispune neinceperea urmariiri penale.Politistul in baza rezolutiei incheie proces-verbal de contraventie.Nu inainte ca daca procurorul nu confirma solutia politiei.Uitati-va pe acte ca ceva nu este logic.
deci va multumesc pt mesaj dar chiar asa stau lucrurile, pentru ca politia a primit recalcularea si in baza acesteia cred ca a emis procesul verbal apoi au trimis dosarul la parchet
cand am fost in audienta la procurorul de servici, mi s-a zis ca dosarul este nesolutionat
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cum cotest un pv intocmit in urma unui accident cu victime? denisa_m denisa_m Buna ziua, in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident \"soldat cu victime\". Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Restituirea permisului de conducere. anda g anda g In martie am avut un mic accident cu masina,am dat cu spatele si am lovit o batrana,nu a avut nevoie de ingriji medicale decat 3 zile a mers la politie a dat ... (vezi toată discuția)