avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituirea Permisului de conducere.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituirea Permisului de conducere.

In martie am avut un mic accident cu masina,am dat cu spatele si am lovit o batrana,nu a avut nevoie de ingriji medicale decat 3 zile a mers la politie a dat declaratie ca nu are nici o pretentie ,dosarul a plecat la procuror pt solutionare,tot de la politie mi s-a spus sa astept acasa NUP de la procuror dupa care sa im rirdic permisul,si astept de 2 luni,dovezi imi dau cum au ei timp,ce pot sa fac sa termin mai repede?sa fac plangere la procuror pt solutionare(am inteles ca trebuie sa imi dea rasp in 20 zile),sau cum as putea sa procedez?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: marian.hriscu , utilizator 15:23, 22 Iulie 2010
Adresati-va procurorului in vederea obtinerii unei dovezi cu drept de conducere, pe o perioada de 30 de zile.
Dupa expirarea acestui termen , ea poate fi innoita.
Nu justificati niciun interes in vederea atacarii rezolutiei de neincepere a urmaririi penale , aceasta solutie fiind una in favoarea dumneavoastra (etapa urmaririi a procesului penal nu va fi demerata de catre procuror, iar dumneavoastra aveti doar calitatea de faptuitor, nu aceea de invinuit , care ar fi fost dobandita la acel moment procesual).
Va multumsc pentru ajutorul acordat,o sa mai astept,pana acum numai cu dovada am circulat,am intalnit cazuri asemanatoare care asteptau de 1 an si 7 luni acel NUP,sper sa nu astept si eu la fel. Va multumesc!
Datorita afluxului mare de cauze si a personalului insuficient ,astfle de situatii se rezolva uneori dupa perioade mari de timp.
Mergeti cu un memoriu la prim procurorul parchetului competent ,rugandu-l sa dispuna urgentarea cercetarilor.
Am sa fac si acest memoriu,va multumesc mult de tot!
Buna seara,astazi am primit acasa NUP de la procuror! Ma duc maine sa vad daca imi restituie permisul,va multumesc din suflet pt sfaturile DVS ,mi-au fost de folos sper sa il iau! Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum recuperez permisul? DaniDaniel DaniDaniel Buna ziua. Am accidentat usor cu oglinda un pieton in stare de ebrietate. M-am oprit si am insistat sa-l duc la spital dar pur si simplu nu a vrut. Dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, dar nu suspendat! andreiutzul andreiutzul Buna ziua, sunt nou pe aici si nu stiu daca s-a mai discutat problema asemanatoare cu a mea pe aici, desi am citit destule topicuri. Problema este ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru circulatia cu un autovehicul inmatriculat in franta si cu o asigurare expirata maryann maryann buna ziua, acum 9 luni de zile am fost oprit de un agent de politie aflinduma la volanul unui autoturism cu numere de franta mi sa intocmit dosar penal , mi sa ... (vezi toată discuția)