avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... crr celt jud separat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

crr celt jud separat

Cererea pe cale separata pentru obbligarea la plata cheltuielilor judiciare - efectuate, evident, intr-un alt proces - trebuie timbrata la valoare ?

merci
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 20:15, 23 Iunie 2008
Cum nici legea 146/1997 si nici alte dispoziti procedurale nu prevad o cutire de taxa de timbru in asmenea situatie consider ca trebuie timbrata la valoarea cererea formulata in alt cadru procesual decit cel in care nu sa-u solicitata sau nu s-au acordat cheltueilie de judecata.
dumitru2000 a scris:

Cererea pe cale separata pentru obbligarea la plata cheltuielilor judiciare - efectuate, evident, intr-un alt proces - trebuie timbrata la valoare ?
merci


În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată ori, deşi au fost solicitate, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor, partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ.
O asemenea cerere se timbreaza la valoare.
Cheltuielile de judecata, daca s-a cerut si nu s-au acordat se pot cere printr-o cerere de indreptare a erorii materiale, prev. de art. 281 si urm de Codul de procedura civila.
Insa daca nu s-au cerut, instanta nu poate dispune din oficiu cu privire la acestea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judecata mahu mahu Cum se recupereaza cheltuielile de judecata neacordate in recurs de catre Instanta de Judecata?Va rog mult, un raspuns. (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata cerute pe cale separata ContSters22096 ContSters22096 daca in cadrul unui proces nu au fost cerute cheltuieli de judecata de catre partea care a castigat, acestea pot fi cerute pe cale separata? instantele admit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dana_ludmila dana_ludmila Obiectul dosarului - drepturi banesti (litigiu de munca). La instanta de fond am pierdut. Am castigat in recurs si am solicitat si cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)