avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca demisionez mai beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca demisionez mai beneficiez de somaj?

am o intrebare
daca astazi imi dau demisia de la o firma si tot astazi ma angajez la o alta firma , iar pe viitor cea din urma firma intra in faliment mai beneficiez de indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 16 Aprilie 2011
da, daca ati cotizat 12 luni, din ultimele 24.
mada_lore a scris:

am o intrebare
daca astazi imi dau demisia de la o firma si tot astazi ma angajez la o alta firma , iar pe viitor cea din urma firma intra in faliment mai beneficiez de indemnizatie de somaj?

Beneficiati de indemnziatia de somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de Legea nr.76/2002.
La ultimul angajator trebuie ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs si sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Aveti grija ca, la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a) din Legea nr.76/2002, nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor indemnizatia de somaj calinI calinI Buna am o intrebare referitoare la indemnizatia de somaj daca am dreptul am fost in somaj in anul2013 din mai pana in ianuare2014 dupa care am fost angajat 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pacsokatalin pacsokatalin Buna ziua Sunt angajat la firma ca persoana peste 45 de ani somer.Primesc acum 30% din indemnizatia de somaj pentru ca am fost angajat conform legii nr ... (vezi toată discuția)
Preaviz tatianab70 tatianab70 buna ziua!poate imi da si mie cineva un raspuns sunt in preaviz de astazi de 30 zile calendaristice si contractul mi se va incheia cu artic.65 alin.1si mi s-a ... (vezi toată discuția)