avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea platii indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea platii indemnizatiei de somaj

buna ziua!tocmai am fost data afara de unde lucram si acum am dreptul la somaj.a trebuit sa il suspend pt o perioada de tipm.as vrea sa stiu care este perioada maxima pt care pot sa il suspend.multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:45, 17 Aprilie 2011
Pentru ce doriti sa-l suspendati? .... Legea nr.76/2002 nu prevede o anumita durata pentru care poate fi suspendata plata indemnzatiei de somaj.
1. Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj se poate face in mai multe cazuri:
- la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
- la data plecãrii din ţarã pe o perioadã mai micã de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, dupã caz, la data obţinerii autorizãrii pentru menţinerea plãţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplaseazã în interiorul Comunitãţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a cãuta un loc de muncã şi doreşte sã îşi menţinã plata indemnizaţiei de şomaj;
- pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
- pe perioada incapacitãţii temporare de muncã mai mare de 3 zile datoritã accidentelor survenite în perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfecţionare sau, dupã caz, a altor forme de pregãtire profesionalã, în timpul şi din cauza practicii profesionale;

2. Nu este o perioada maxima de suspendare a indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot prelungi perioada de somaj indemnizat? tiberiu bastic tiberiu bastic Care sunt conditiile in care pot prelungi ajutorul de somaj, tinand cont ca sunt la a doua prelungire dupa ce am fost angajata pe perioada nedeterminata anul ... (vezi toată discuția)
Somaj popaangelica popaangelica am intrerupt somajul 3 luni mai pot prelungi intreriperea inca 3 ani (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj anacami2 anacami2 daca un somer face cerere de intrerupere a somajului in data de 17 sept ( singura zi in care cei de la somaj vin in localitate ) cu data de 01 oct , cu ce data ... (vezi toată discuția)