avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare autoturism

Buna ziua,
Problema cu care ma confrunt este legata de ridicarea autoturismului de pe raza sectorului 1, de catre firma de ridicari.
Pe data de 22.05.2010 firma sus mentionata a ridicat autotorismul tatălui meu, parcat oblic faţă de trotuar, din faţa scării unde locuia, zonă neprevăzută cu parcare sau staţionare interzisă. Maşina se afla acolo deoarece în seara de 18.05.2010 o parcase pentru a-şi transporta în apartament cumpărăturile. În timp ce urca scările a căzut lovindu-se foarte rău la cap şi a fost transportat cu salvarea la spital unde a stat internat o lună. Dispariţia maşinii mi-a fost anunţată de vecini chiar în ziua ridicării, iar soţul meu a recuperate-o în aceeaşi zi de la firma sus menţionată, contra sumei de 833 RON, primind în schimb bon fiscal, comunicare şi pv de predare primire. Ulterior a sosit prin poşta şi pv cu amenda de la poliţie, pe care am plătit-o la CEC.
A depus plângere la Judecătoria sect. 1 în data de 28.06.2010 cerând anularea pv de la poliţie şi restituirea amenzii şi a taxei către firma de ridicări, motivând circumstanţele în care a fost lăsat auto în acel loc, completarea greşită a adresei de domiciliu în pv (nereieşind că maşina a fost ridicată de la domiciliu), inadvertenţa dintre comunicare (în care se specifică nerespectarea art 143 din din regulamentul pt. aplicarea OUG 195/2002) şi pv (în care se menţionează art 63 al. 5 din aceeaşi OUG) şi faptul că nu se afla indicator cu oprirea sau staţionarea interzisă. A primit termen de judecare 17.01.2011, ulterior amânându-se pentru 28.02.2011, iar apoi pentru 09.05.2011.
În data de 24.01.2011, tatăl meu a decedat. Urmeaza să transmit instanţei actele doveditoare şi să cer introducerea mea în proces.
Vă rog sfătuiţi-mă cum să procedez pentru a câştiga acest proces ţinând cont de faptul că politia şi firma de ridicări au formulat întâmpinări în care cer respingerea plângerii ca fiind nefondată. Menţionez că este vorba despre str. Piaţa Amzei nr. 10-22, stradă care în afara porţiunii de 10-15 m de unde a fost ridicată maşina, este prevăzută pe toată lungimea cu parcare în spic, în locul în care a fost parcată lăţimea străzii este de 8 m, iar autoturismul este un TICO care ocupă o suprafaţă mică chiar şi când este parcat oblic.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:22, 17 Aprilie 2011
Tot ce ati prezentat constituie tot atatea argumente ce pot fi folosite in proces in favoarea dv. Angajati-va un avocat si nu cedati la presiunile celor de la firma de ridicari care normal ca nu le convine sa restituie banii si nici politia care se vede contrata si nu-i convine acest lucru. Un avocat bun va sti cum sa-i contracareze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina axl24 axl24 Buna ziua, acum, circa 2 saptamani mi-a fost ridicata masina pentru parcare neregulamentara(langa trecrea de pietoni). Situatia este urmatoarea: pe sensul opus ... (vezi toată discuția)