Am avut un contract de inchiriere cu o institutiei a statului in perioada 03.09.2007-30.06.2010.Plata chiriei am efectuat-o lunar, de fapt era singura MARE obligatie ce o aveam .....sa spunem ca totul bine si frumos.
In martie 2011 am primit un ditamai plicul de la ei impreuna cu o factura de o valoare fabuloasa ce continea calculul ratei inflatiei.
In ctr. scria ca "valoarea chiriei se actualizeaza lunar cu rata inflatiei stabilita de INS",
intrebarea mea-nu ar fi trebuit sa calculeze lunar aceasta rata a inflatiei sau in cel mai rau caz anual in timpul derularii contractului? nu dupa cateva luni bune cand acest ctr este reziliat.
va multumesc anticipat pentru un raspuns.
La momentul rezilierii contractului,proprietarul nu a ridicat pretentie asupra sumelor diferenta aferent rata inflatie?
De regula valoarea chiriei se negociaza la o valoarea constanta,valoare care poate fi negociata anual,la intelegerea partilor.
In situatia in care in perioda 2007-2010,plata s-a facut regulat si proprietarul nu a ridicat pretentii asupra sumei aferent rata inflatiei,este hilara pretentia exprimata dupa reziliere contract
Ajutor calcul inflatie
oti
Am o hotarare judecatoreasca care ma obliga sa platesc o suma de bani "reactualizata cu rata inflatiei de la 20.06.2007 pana la data platii efective" ... (vezi toată discuția)