avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Telefoane anonime
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Telefoane anonime

Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un obicei incepi sa te intrebi cine este autorul si de ce vrea sa-ti strice somnul sistematic.
Mi se intampla acest lucru , la apelant apare "private no" , se intrerupe dupa cateva apeluri inainte de a raspunde , dureaza de cateva luni ( a fost si o pauza de vreo 4 luni , dupa care au reinceput) si as vrea sa cunosc modalitatea legala prin care pot afla sursa acestor telefoane .
Multumesc pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 08:31, 16 Mai 2009
Se pare ca trebuie sa faci o reclamatie la Politie, ei vor deschide o ancheta si au dreptul sa solicite operatorului de telefonie sa le dea o lista cu telefoanele pe care le-ai primit.

In felul acesta determina numarul de pe care ai fost sunat si in principiu, cine e autorul. Necazul e ca daca ai fost sunat de pe un nr fara abonament, s-ar putea sa nu mai fie atit de usor.

Tehnic este posibil, dar cam greu de crezut ca se va merge suficient de departe cu ancheta, sa il descopere pe autor. Poate cel mult sa blocheze numarul respectiv.
de capacitate tehnica nu ducem lipsa ci de comoditatea sau dezinteresul - nu stiu care din ele - organelor de cercetare. In UE de multi ani chiar si un simplu furt de telefon mobil este identificat cu usurinta, la noi nici macar nu depun efort pentru asa ceva lucrand dupa metode militienesti de a pune in carca toate la primul infractor de telefoane prins.
si eu iti recomand sa faci o reclamatie la Politie, si sa ceri o ancheta, deoarece Politia are dreptul sa solicite furnizorului serviciului telefonic sa emita pt nr tau de tel o lista cu telefoanele primite.
Si eu ma gandesc la o plangere la politie.
Exista insa o problema.Care este infractiunea?
In Romania nu exista infractiunea de hartuire ca in versiunea americana.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Si eu ma gandesc la o plangere la politie.
Exista insa o problema.Care este infractiunea?
In Romania nu exista infractiunea de hartuire ca in versiunea americana.

avocat Claudiu Lascoschi


adica stalking!

Alte discuții în legătură

Hartuire prin telefon! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Imi cer scuze ca am gresit titlul ma refeream la [b]"Hartuire prin telefon" [/b]Imi cer scuze daca am gresit forumul! Am o problema si nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns cumy cumy Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)