avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel cu numar ascuns
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel cu numar ascuns

Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se solutioneaza problema la politie si este caz de dosar penal. As dori sa aflu care este clauza penala si ce articol se invoca din codul penal.
Daca stiti deja, ce mai intrebati?

Nu e nici o infractiune, politia o sa rada si o sa va trimita acasa.
Schimbati-va nr de tel.
In primul rand n-ati fost atent la intrebarea mea. Chiar pe site-ul acesta cineva spunea ca este caz penal ( din propria-i experienta). Ma interesa ce articol se invoca in acest caz si ce implica acesta.
Daca poate sa afirme cineva de pe acest forum ca exista infractiunea de apelare cu numar necunoscut, va reprezint eu moca in instanta:)
Daca persoana respectiva nu spune nimic, nu e nici o fapta penala. Daca va ameninta de exemplu, atunci da.

Deci am fost extrem de atenta la intrebarea dvs. Ati spus ca nu zice nimic si ca stiti ca se solutioneaza de politie.
"Cauza penala" cum ati spus dvs. exista in contractele civile, probabil v-ati referit la caz penal, ceea ce speta dvs. nu este.
Bun, atunci daca nu este o infractiune, ce anume este ? Sunt deranjat la ore tarzii de foarte mult timp de cineva care suna cu numar ascuns. Am citit pe acest forum ca pot depune o plangere la politie in acest sens.
Pff, ce este exact nu pot sa spun. Practic, nu este nimic. In legislatia altor tari exista posibilitatea unei plangeri pt hartuire, dar in cea romaneasca nu. Exista doar hartuirea sexuala, art. 203 indice 1 Cod penal, care nu se aplica decat in relatiile de serviciu.
Alta varianta decat schimbarea nr de tel nu exista, imi pare rau.

Alte discuții în legătură

Amenintari tel cu nr privat angelrain angelrain primesc telefoane cu numar privat des in care sunt injurata si amenintata.se poate afla cine este cel care ma suna?numarul nu mi-l pot schimba pentru ca este ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar privat, hartuire alinailie alinailie Buna ziua!De cateva zile sunt sunata pe telefonul mobil,personal, de o persoana,barbat, care apeleaza cu numar privat.Sunt sunata la orice ora din ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime dunguta dunguta Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)