avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de inselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de inselatorie

Buna seara,


In cursul saptamanii anterioare am incheiat o tranzactie cu o doamna pe internet.

Am cazut de comun acord sa-i vand telefonul meu contra sumei de 1400ron.

Am mers a 2-a zi la curierat, am plasat coletul cu plata ramburs.

La primirea coletului, semnand si primind ceea ce scria si pe actul de insotire al telefonului de la curierat, devine nemultumita de produs.

Ma contacteaza telefonic si-mi spune ca nu este multumita de produs si ca va merge sa depuna plangere la politie pentru inselaciune. Am incercat sa fiu amabil si sa-i returnez banii daca imi returneaza la randu-i telefonul. A refuzat spunand ca ea vrea ca astfel de persoane sa dispara de pe internet .

Nu am avut nimic de comentat si am acceptat decizia ei de a merge sa depuna plangere.

Dupa cateva ore imi da mesaj, sa-i pun eu suma de 1400 ron in contul ei bancar si ea imi va trimite telefonul. Atunci am realizat ca inselatoria abia acum incepe sa prinda contur. M-am linistit si am refuzat si eu oferta ei crezand ca nu voi mai primi telefonul daca depun bani, pierzand totul.



Eu nu am primit suma de 1400 ron, contravaloarea telefonului, din cauza unei plangeri si a unui ordin de retinere a sumei primit de firma curier in cauza.

E fondata plangereai ei ?

Ce am de facut ?

Eu ma vad singurul inselat in tranzactia asta, nu mai am nici telefonul si nici banii nu i-am primit.



Daca aveti placerea sa ma ajutati sunt recunoscator.



Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 20:32, 18 Aprilie 2011
plangerea doamnei e total neintemeiata. va puteti proba buna-credinta cu dovada inregistrarii telefonice prin care ii comunicati sa va returneze tel si iti veti da banii inapoi. puteti si dvs sa ii faceti plangere pt ca nu v-a inapoiat tel.
Daca produsul expediat de dvs respectivei are caracteristicile tehnice ale produslui/modelului asupra caruia ati facut conventia de internet ,nu aveti de ce sa va faceti probleme
Dar,daca dvs nu ati expediat suma de 1400 ron,suspectand eventuala inselatorie din partea respectivei,de ce mai precizati ca "nu ati primit suma de 1400 ron din cauza unei plangeri si a unui ordin de retinere a sumei primit de firma curier in cauza "?
Eu trebuie sa primesc suma de 1400Ron, contravaloare produsului. Din cauza acelui ordin primit de firma de curierat transportatoare, bani stau la ei.

Sugestia de a-mi trimite telefonul inapoi cu plata la ramburs a fost o convorbire telefonica.
Detin o cartela sim, nu abonament, dar banuiesc ca si asa pot obtine inregistrarea convorbirii de la furnizor.

In schimb am mesajele in care imi sugera sa depun banii intr-un cont personal pentru restituirea bunului.

Aveam nevoie de acei bani, sau de bun pentru al vinde altui potential cumparator.
Cert e ca eu pierd timp pana la solutionarea anchetei.

Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
SmeianuD, utilizator
SmeianuD a scris:

Cert e ca eu pierd timp pana la solutionarea anchetei.


Macar sa fie numai asta singura pierdere ....
:)
deci, e posibil sa raman si fara bani si fara telefon ...

Alte discuții în legătură

Ramburs neprimit de la curier alora005 alora005 Am trimis un colet cu ramburs in data de 05.01.2016 in Cluj, printr-o firma de curierat. Am primit confirmarea de la destinatar ca a primit coletul in data de ... (vezi toată discuția)
Produs inutilizabil comandat on-line, ... Gabriela-Octavia Gabriela-Octavia Am comandat la sfârșitul lunii martie \'21 un produs on-line, în urma vizionării unui video pop-up, fără să-mi notez numele firmei. Între timp, îmi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in acest caz? - inselatorie online bia99 bia99 buna ziua, am achizitionat de pe un site online o tableta in valoare de 1500 ron, insa am primit o replica. ce as putea face in acest caz ? am sa incerc sa ... (vezi toată discuția)