buna ziua,
am achizitionat de pe un site online o tableta in valoare de 1500 ron, insa am primit o replica.
ce as putea face in acest caz ?
am sa incerc sa va ofer toate detaliile necesare, pentru a scurta din timp:
- site-ul nu mi-a oferit factura fiscala si nici nu are afisat pe site vreo firma anume.
- de asemenea nu se specifica pe site daca produsele sunt originale sau replici dar la banii astia era evident ca trebuie sa fie originale.. tableta e mai ieftina cu 100 ron fata de alte magazine.
- produsul mi-a venit prin curierat rapid. ii pot trage la raspundere cumva ?
- la telefonul afisat ca si contact, nu raspunde nimeni. ce pot face in acest sens?
in alta ordine de idei m-am ales cu o replica platind un produs original. exista sanse sa-mi recuperez banii sau ce pot face?
multumesc
Curierul sub nici o forma nu poate fi tras la raspundere. Atata timp cat coletul a ajuns in stare buna ( la o prima inspectie vizuala ), vina nu le apartine cu nimic. Indreptati-va catre expeditor. Daca expeditorul este o persoana fizica si nu il puteti contacta, faceti o plangere la politie. Daca expeditorul este o firma, ii notificati la adresa de contact de pe site si faceti o plangere la OPC . Ideal ar fii ca la produse cu valoare mare, sa incercam sa nu ne mai zgarcim si sa le achizitionam fie din magazine de specialitate, personal, fie de pe site-uri cunoscute, care chiar daca practica un pret mai mare, ne ofera si o garantie. In calitate de cumparator in mediul online experimentat, va spun ca sansele de reusita sunt minime daca ati achizitionat de la o persoana fizica sau de pe siteuri necunoscute, care practica preturi mai mici tocmai pentru astfel de practici. Daca totusi e vorba de o firma, puteti returna produsul cu confirmare de primire, preferabil prin curier, ii dati si o valoare ( in momentul in care o persoana fizica trimite un colet cu valoare, politica firmelor de curierat spune ca trebuie sigilat in fata lor produsul ) si ii instiintati ca doriti returnarea sumei deoarece nu sunteti multumit de produs. Adresati-va concomitent si OPC-ului.