avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ce pot face in acest caz? - inselatorie online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ce pot face in acest caz? - inselatorie online

buna ziua,
am achizitionat de pe un site online o tableta in valoare de 1500 ron, insa am primit o replica.
ce as putea face in acest caz ?
am sa incerc sa va ofer toate detaliile necesare, pentru a scurta din timp:
- site-ul nu mi-a oferit factura fiscala si nici nu are afisat pe site vreo firma anume.
- de asemenea nu se specifica pe site daca produsele sunt originale sau replici dar la banii astia era evident ca trebuie sa fie originale.. tableta e mai ieftina cu 100 ron fata de alte magazine.
- produsul mi-a venit prin curierat rapid. ii pot trage la raspundere cumva ?
- la telefonul afisat ca si contact, nu raspunde nimeni. ce pot face in acest sens?
in alta ordine de idei m-am ales cu o replica platind un produs original. exista sanse sa-mi recuperez banii sau ce pot face?
multumesc
Cel mai recent răspuns: intabulare , utilizator 04:33, 24 Februarie 2013
Curierul sub nici o forma nu poate fi tras la raspundere. Atata timp cat coletul a ajuns in stare buna ( la o prima inspectie vizuala ), vina nu le apartine cu nimic. Indreptati-va catre expeditor. Daca expeditorul este o persoana fizica si nu il puteti contacta, faceti o plangere la politie. Daca expeditorul este o firma, ii notificati la adresa de contact de pe site si faceti o plangere la OPC . Ideal ar fii ca la produse cu valoare mare, sa incercam sa nu ne mai zgarcim si sa le achizitionam fie din magazine de specialitate, personal, fie de pe site-uri cunoscute, care chiar daca practica un pret mai mare, ne ofera si o garantie. In calitate de cumparator in mediul online experimentat, va spun ca sansele de reusita sunt minime daca ati achizitionat de la o persoana fizica sau de pe siteuri necunoscute, care practica preturi mai mici tocmai pentru astfel de practici. Daca totusi e vorba de o firma, puteti returna produsul cu confirmare de primire, preferabil prin curier, ii dati si o valoare ( in momentul in care o persoana fizica trimite un colet cu valoare, politica firmelor de curierat spune ca trebuie sigilat in fata lor produsul ) si ii instiintati ca doriti returnarea sumei deoarece nu sunteti multumit de produs. Adresati-va concomitent si OPC-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune telefon replica MSAndrei MSAndrei Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ... (vezi toată discuția)
Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani justinmeal justinmeal Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)