avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune telefon replica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune telefon replica

Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ca telefonul este nou, un samsung galaxy S4 alb, la pretul de 1500 lei.Am optat pentru verificare la livrare , desi conform regulilor celor de la CARGUS, pot doar sa verific daca pachetul contine obiectul specificat.Nu am avut timp sa aprind telefonul, drept urmare peste putin timp am realizat ca este doar o replica.
Am mers la sectia de politie pentru a depune plangere, au cautat in baza de date persoana respectiva si s-a dovedit a fi un student ce locuieste la camin in orasul Cluj Napoca.
Am incercat sa returnez coletul dar nu a fost ridicat,iar persoana respectiva nu mai raspunde apelurilor.
Ce trebuie facut mai departe?
Am sanse sa imi recapat paguba?
Multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: MSAndrei , utilizator 16:11, 13 Martie 2014
Orbu are nume si prenume ptr ca a ridicat banii pe telefon asa ca poate fi gasit de politie.
Respectivul poate fi gasit vinovat de insleaciune daca a indus in eroare cumparatorul prezentand specificatiile telefonului ca fiind ale unuia original.
Cand cumperi de pe net nu inseamna in mod neaparat ca totul este o inselatorie.
tu mizezi pe faptul ca respectivul si-o fi dat buletinul curierului sa -i faca AWB , realitatea este alta .
in astfel de cazuri , le asemenea sume , cauti un produs in orasul tau , te intalnesti cu persoana in locuri publice , eventual supravegheate video , verifici telefonul , mai negocieze poate iese ...ceri un act de identitate ....daca vrea sa-ti dea bine , daca nu , nu si gata. dar sa dai bani doar pe incredere....scuza-ma , esti naiv rau.

poti sa faci plangere la politie , depui tot ce ai ca proba la dosarul care se va intocmi , si acel dosar o sa zaca in sertarul cu autori necunoscuti , ca sigur numele pe care-l ai tu , al presupusului vanzator , nu este real.


cu 1500 lei puteai sa faci altceva.

P.S. se poate folosi si de alt nume , este o practica usor de pus pe tapet . asa ca tot orb este , indeferent de ce nume poarta .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
minione imi pare rau ca in acest forum nu exista un buton pentru ,,in jos'' sau ,,dislike'' pentru ca sigur as da click pe unul.Domnul are o problema iar tu ai ales sa-l jignesti in loc sa-i raspunzi politicos.De altfel asa obisnuiesti sa raspunzi oricui.Putina politete si finete nu ti-ar strica.Ai un big dislike din partea mea pentru comportamentul tau in acest forum.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
Alexandrarares, utilizator
De fapt, persoana exista, si cum am mai spus este student in Cluj la facultatea Babes-Bolyiai. Din greseala am dat peste dumnealui pe facebook. Cei de la politie nu l-au gasit initial in baza de date, asta pana mi-a venit ideea ca ar putea fi student deoarece din adresa acestuia reiese faptul ca locuieste intr-o locatie cu foarte multe apartamente (peste 400) si sa fie originar din alt oras (Miercurea Ciuc in cazul de fata).
Am achizionat si alte produse cu valoare mai ridicata prin intermediul magazinelor online, dar este prima data cand patesc asa ceva.
Multumesc pentru timpul acordat!
una este magazin online unde acorda garantie si factura, alta este site de vanzari de produse ale unei persoane fizice .

datele de pe un site , nu inseamna ca or sa corespunda obligatoriu cu date pe pe alt site , si sa fie aceeasi persona .

Alte discuții în legătură

Inselaciune pe internet Aliss99 Aliss99 In data de joi10 ian am cumparat de pe un site de vanzari un telefon. Am luat legatura cu utilizatorul, mai precis vanzatorul si am stabilit ca telefonul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)