avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Blocare bani ramburs la Cargus-Urgent Curier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Blocare bani ramburs la Cargus-Urgent Curier

Buna ziua,
Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. Firma de curierat a comunicat ca banii ii va primii peste 4 zile deoarece se apropia sfarsitul de saptamana. La doua zile dupa livrarea coletului ( in zi de Sambata ) prietenul meu a fost anuntat de firma de curierat ca banii au fost blocati de Politie si nu ii va primii.
Va rog sa ma lamuriti daca exista o lege care sa permita blocarea banilor in acest caz ?
Sau trebuie facuta o plangere pentru abuz in serviciu din partea firmei de curierat ?
Cel mai recent răspuns: vasilejok , utilizator 16:47, 20 Octombrie 2015
Detaliile oferite sunt insuficiente pentru un raspuns argumentat.
Probabil,bunul comercializat este considerat cu provenienta ilicita .
VA puteti adresa cu solicitare scrisa catre curier si catre Inspectoratul de politie.In mod sigur veti primi raspuns.
Nu este un produs ilicit.
Este un produs cumparat tot de pe internet, pe care nu l-a folosit deoarece nu a fost compatibil cu masina( nu este un secret este vorba de o cutie de viteze pentru un autoturism).
Prietenul meu a postat anuntul de vanzare pe OLX, a fost sunat de cumparator, sau inteles la pret ( dupa ce in prealabil prietenul meu i-a spus cumparatorului sa verifice seriile cutiei de viteze, deoarece el nu le-a verificat si nu a fost compatibila cu masina lui, din acest motiv a postat anuntul si doreste vanzarea).
Cumparatul a confirmat telefonic ca a verificat si cutia de viteze este cea care ii trebuie, solicitând trimiterea prin curierat. Dupa ce a primit-o a platit rambursul.
La doua zile dupa ce a primit coletul, l-a sunat pe prietenul meu si i-a spus ca nu este buna cutia de viteze ( motivând ca a cerut o cutie de viteze pentru motor diesel, iar cea trimisa este pentru motor pe benzina, lucru total neadevarat, deoarece prietenul meu a facut fotografii la cutia trimisa unde se observa seriile dupa care se poate vedea ca este o cutie pentru motor diesel). Cu siguranta nu a verificat seriile sau a rugat pe altcineva sa le verifice si nu a stiut sa le verifice.
Prietenul meu a solicitat firmei de curierat o copie a actului de dispunere a blocarii banilor ( ramburs ), insa nu au dat curs cererii.
Se poate dispune blocarea banilor de politie ( in temeiul carei legi ) ???
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
marianpr, utilizator
ai rezolvat problema? Cargus tine abuziv banii blocati..persoana inselata sau persoana care se simte inselata ...poate depune plangere penala...nu Cargus trebuie sa faca dreptate..pana la urma urmei daca banii nu au ajuns la vanzator..acel vanzator nu a inselat cu nimic..fiindca nu a intrat in posesia banilor..cel care a vandut cutia de viteze practic a fost furat..a fost iselat de Cargus si de catre clientul lui...eu zic ca mai pagubit este cel care avea cutia de viteze decat cel care a cumparat cutia de viteze...nu inteleg ce treba are Cargusul in problema asta..
chiar daca politia a solicitat ca banii sa fie blocati...is curios cum a motiovat politia acest lucru..ca fiind inselaciune?dar inselaciune fara a intra in posesia banilor ..nu prea e..mai degraba tentativa de inselaciune?dar chiar si asa..politia face incadrari judecatoresti?sau judecatorul judeca speta si face incadrarea?eu nu ma pricep..dar avocatii,juristii...lumea care se pricepe la asa ceva..nu da nici un raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Bani blocați de cargus nicoleta_elena nicoleta_elena In urma unui anunț de vânzare a unui produs pe Facebook am fost contactată de o cumpărătoare ,am negociat prețul ,produsul avea poze și am convenit să ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de inselacuine StefanNastase StefanNastase Va salut! Am si eu o problema destul de mare, in urma cu cateva zile am trimis un telefon ASUS Zenfone 2 la Constanta, trimis prin Cargus cu verificare la ... (vezi toată discuția)