avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune pe Internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune pe Internet

In data de joi10 ian am cumparat de pe un site de vanzari un telefon. Am luat legatura cu utilizatorul, mai precis vanzatorul si am stabilit ca telefonul sa-mi fie livrat printr-o firma de curierat eu nefiind din Bucuresti. Dumnealui m-a asigurat ca este telefonul expus din imagine cu toate accesoriile originale si ca telefonul va ajunge la mine sambata 12 ian, dar ca ma va suna in 11 ian inainte sa expedieze coletul.Acesta nu m-a mai sunat ci doar mi-a trimis un mesaj in care imi scria ca l-a trimis si sa nu-mi fac griji pentru costul de transport. In data de 12 ian cand am fost sa preiau coletul ca venise curierul am platit suma de 1350 la care ne-am inteles si desfacand coletul am avut surpriza sa constat ca imi trimisese un alt telefon folosit nici vorba de cel pentru care ne-am dat acordul. Am facut un pv de constatare in care am solicitat suma platita ramburs dupa care am mers la politie si am facut plangere, autorul fiind necunoscut deoarece este posibil sa-si fi dat un pseudonim, mai ales ca agentul de la curierat nu solicita un act de identitate de obicei.Inca nu am primit un raspuns. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: TincaToniF90 , utilizator 22:02, 18 Ianuarie 2013
Ati facut ceea ce trebuia,acum asteptati si sperati ca politia sa identifice faptuitorul iar acesta sa va inapoieze banii.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
A incercat sa se scuze invocand faptul ca a fost in eroare si a inversat coletele. Ar putea sa raspunda si agentul care a preluat coletul pt ca nu a facut un packing list sau ceva de genul si nu a cerut cartea de identitate. Plus ca pana se va clarifica situatia, individul nu va mai fii de gasit mai mult ca sigur.
Aliss99 a scris:

A incercat sa se scuze invocand faptul ca a fost in eroare si a inversat coletele. Ar putea sa raspunda si agentul care a preluat coletul pt ca nu a facut un packing list sau ceva de genul si nu a cerut cartea de identitate. Plus ca pana se va clarifica situatia, individul nu va mai fii de gasit mai mult ca sigur.


Packing list se face doar la fancurier. Cat despre faptuitor,poate sa dea ORICE nume doreste,mai ales daca trimite de la o agentie de curierat,poate declara ca il cheama Ion Ion lasa doar un numar,si il sun aia de la curierat cand au sosit banii,el merge dupa ei,i-a ridicat si cam atat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica MSAndrei MSAndrei Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)